in

Roswita had een poepende man in haar tuin: ‘Bel dan aan, als je zo moet’

Roswita wist niet wat ze zag toen ze maandagmorgen in Eindhoven naast haar kliko en in haar tuinstoelen ineens menselijke poep zag liggen. Uit de bewakingsbeelden bleek dat een wildvreemde man midden in de nacht in haar tuin en tuinstoelen heeft zitten poepen.

“Toen ik de poep zag, keek ik eerst nog omhoog, omdat ik dacht dat het een vogel was geweest. Maar dat kon niet. Het was mensenpoep. Zo raar”, zegt de 36-jarige Eindhovense.

Lees ook
Ernstige steekpartij tijdens ruzie in Jumbo supermarkt

Toen Roswita de bewakingsbeelden terugkeek, zag ze tot haar schrik en verbazing wat er wél was gebeurd: rond half vijf in de nacht zat een onbekende man te poepen, naast de kliko en de tuinstoelen. En even later is te zien dat hij met de kussens van de tuinstoelen zijn achterste afveegt.

“Bel dan aan, als je zo nodig moet.”
En het blijft niet bij poepen in de tuin. Twintig minuten later komt de man nog eens terug. Op de camerabeelden is dan te zien hoe hij een aansteker komt pakken en meeneemt.

Lees ook
Amy (32) verbreekt haar verloving met een geest: “Ging te veel vreemd met andere geesten”

Roswita besloot de beelden op Facebook te zetten, ‘om die man tegen te houden’. “Bel dan aan, als je zo nodig moet”, schrijft ze boven haar post.

Ze vertelt dat er vaker spullen uit andere tuinen in de buurt worden gestolen. Maar of dat dezelfde persoon is, weet ze niet. “Wij herkennen hem niet. Maar, een ding is zeker: zoiets raars heb ik nog nooit van mijn leven meegemaakt.”

De met poep bevuilde kussens gaan uiteraard bij het vuil, zegt Roswita: “Ik ga een nieuwe set aanschaffen.”

4 bezoekers technofestival dood na lopen over spoor: ‘Wilden kortere weg nemen’

Grote zorgen om Danielle van ’t Schip