in

Richard (51) speelde ‘spelletje’ met zijn kinderen waarbij hij ze net zo lang sloeg tot ze huilden

De kinderen van Veenendaler Richard van T. (51) moesten naar eigen zeggen bijna wekelijks van hun vader meespelen aan ‘een spelletje’.

De vier kinderen legden hun handen op de eettafel en werden net zo lang geslagen tot een van hen moest huilen. De Utrechtse rechtbank veroordeelde de man vandaag voor het mishandelen van zijn kinderen.

De officier van justitie omschreef de thuissituatie van de kinderen (toen tussen de 2 en de 12 jaar oud) van Richard van T. drie weken geleden als ‘een hel’.

Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak in de Utrechtse rechtbank schetste het OM een beeld van hoe het leven van de kinderen en zijn ex-vrouw jarenlang geterroriseerd werden.

Zo vertelde de moeder hoe ze verkracht werd terwijl de kinderen moesten toekijken, hoe haar oudste zoon van Van T. s*ksuele handelingen met haar moest verrichten, hoe de vader zelf zijn jongste zoon betastte en vertelden drie van de kinderen dat ze door hem werden mishandeld en werden opgesloten in de schuur.

Lees ook
Vader Mark draagt rokken en hakken: “Ik ben nog steeds dezelfde vader en echtgenoot”

”Het gebeurde nooit tegen haar zin. Ook dat ik steeds agressie­ver werd tijdens de s*ks, klopt niet. Wel noemde ik haar soms sletje of hoertje”
– Verdachte

Van T. zelf ontkent bijna alles. ,,Incidenteel gaf ik de kinderen een klap, met name de oudste. Daar heb ik veel spijt van.

Ik heb vier prachtige kinderen die ik nu niet zie, daar heb ik veel verdriet van. Ik ben spelenderwijs weleens onhandig geweest en door mijn slaapproblemen en stress op het werk was ik toen kort en hardhandig.

Dat was fout, maar ik heb nooit seksuele handelingen met mijn kinderen verricht”, verklaarde hij drie weken geleden.

Sletje
Toen de officier hem vijf keer vroeg of zijn kinderen liegen, zei hij: ,,Dat zijn uw woorden.” Volgens Van T. heeft hij zijn vrouw nooit ver kracht.

,,Het gebeurde nooit tegen haar zin. Ook dat ik steeds agressiever werd tijdens de s*ks, klopt niet. Wel noemde ik haar soms sletje of hoertje.”

In 2015 vluchtte de moeder met de vier kinderen naar een Blijf-van-mijn-lijfhuis. Ook toen durfde ze niet te praten over wat hen was overkomen.

Pas in 2018 komen de mishandelingen aan het licht. Drie kinderen werden toen door rechercheurs gehoord. De vierde wilde niet praten.

Lees ook
Vader vermoordt dochter, ‘want ze had migraine’

Een van de kinderen vertelde toen via Whatsapp aan een vertrouwenspersoon wat hij had meegemaakt.

Echter oordeelden deskundigen die de gesprekken onderzochten dat deze om verschillende redenen niet betrouwbaar zijn.

Ook voor de verkrachting van de moeder was volgens het OM onvoldoende bewijs en daarom eiste zij een celstraf van 15 maanden waarvan 5 voorwaardelijk en een contactverbod ‘omdat zijn kinderen hem nooit meer willen zien’.

Psychische schade
De rechtbank Midden-Nederland oordeelde vandaag dat de Veenendaler schuldig is aan het mishandelen van twee van zijn kinderen.

De kinderen vertelden hoe zij van hun vader aan de keukentafel ‘een spelletje’ moesten spelen waarbij ze hun handen op de tafel legden en hij hen net zo lang sloeg tot ze in huilen uitbarstte. De kinderen hebben nog altijd psychische schade van wat hen is overkomen.

Volgens de rechtbank heeft Van T. ‘een gezonde ontwikkeling van zijn kinderen belemmerd omdat de mishandelingen plaatsvonden in de meest kwetsbare leeftijd en in de omgeving waar zij zich het meest thuis zouden moeten voelen’.

Ze legden hem een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden op met een proeftijd van 2 jaar en een taakstraf van 80 uur.

Urine drinken en kakkerlakken eten als straf van de baas voor niet bereiken doel

Gezin dumpt “walgelijke” hond, omdat ze pootje verloor na auto-ongeluk