in

Psychologisch testje: Hoeveel honden je telt op deze foto onthult je mentale leeftijd

Ongetwijfeld dat je wel eens mensen in je leven hebt ontmoet die er veel jonger uitzagen dan ze in werkelijkheid waren. Of misschien zegt men dit over jou?

De komst van ouderdom en kwalen betekent niet altijd dat je je oud hoeft te voelen. ”Jong” zijn is immers een mentale toestand die niets te maken heeft met de kalenderleeftijd.

Alfred Binet was de eerst psycholoog uit Frankrijk die fasen en niveaus van het ”intellectuele tijdperk” van kinderen bestudeerde.

Alfred onderwierp kinderen aan verschillende psychologische testen. Hieruit konden conclusies uit worden getrokken in hoeverre hun mentale vermogens zich hadden ontwikkeld op middelbare leeftijd.

Lees ook
‘Behandel aambeien niet door bevroren frietjes in je achterste te proppen’.

Wil jij weten hoeveel ”mentale jaren” jij oud bent? Kijk dan eens naar de onderstaande afbeelding en tel hoeveel honden jij ziet.

De resultaten hiervan kunnen worden ondergebracht in 4 verschillende antwoorden voor deze visuele test.

4 honden:
Als jij vier honden hebt geteld dan is je mentale leeftijd tussen de 20 en 25 jaar. Je bent jong en fris van geest en staat open voor nieuwe dingen en uitdagingen in het leven.

Jouw voorkeur ligt bij innerlijk rust in plaats van lawaai en drukte. Schoonheid en kunst is iets wat je waardeert.

5 honden:
Als je 5 honden in de afbeelding hebt geteld, dan is je mentale leeftijd tussen de 25 en 30 jaar. Stabiliteit en duidelijke en heldere sociale relaties hecht je veel waarde aan.

Lees ook
26-jarige River: “Ik vloog 1850 kilometer voor mijn date maar hij kwam niet opdagen”

In oppervlakkige relaties ben je niet geïnteresseerd omdat je altijd opzoek bent naar diepgang. Hierdoor omring je je het liefst met mensen waar je op kan bouwen en altijd op kunt rekenen.

6 honden:
Als je 6 honden hebt geteld, dan zit je mentale leeftijd tussen de 30 en 40 jaar. Jij bent de spreekwoordelijke rots in de branding.

Goede vrienden kunnen altijd op jouw steun rekenen, opzoek naar woorden en daden die hen troost en steun kunnen bieden.

Je vindt het leuke om nieuwe mensen te ontmoeten en bent open van geest. Echter waarschuwt jouw intuïtie je te snel over negatieve mensen en ben je daardoor misschien te streng omdat je niet gemanipuleerd wilt worden.

Dit betekent overigens niet dat je achterdochtig bent, het tegenovergestelde zelfs, je stapt altijd met een positieve instelling ergens op af.

Mannen negeren partner zo’n 400 keer per jaar met hun ‘selectieve gehoor’

Dol op frikandellen? Deze smerige ingrediënten zitten er in!