in

Poolse Arbeidsmigrant verkracht, geslagen en gestoken door huisgenoten: ‘Het was een hel op aarde’

LEIDEN – Met een riem afgeranseld worden, een huisgenoot gedwongen oraal bevredigen en toegetakeld worden met een keukenmes. Het overkwam een Poolse arbeidsmigrant in Leiden, die het bizar genoeg nog kan navertellen. Donderdag moesten de twee verdachten zich voor de rechter verantwoorden, waarbij het Openbaar Ministerie (OM) de gebeurtenissen omschreef als een ‘hel op aarde.’

Het slachtoffer, een arbeidsmigrant uit Polen, verbleef in Leiden om geld te verdienen voor een betere toekomst. Zijn verblijf in de Sleutelstad liep uit op een drama, waarbij een aantal vernederingen door de verdachten op beeld werd vastgelegd. Hij had hen niets misdaan, meent het OM.

De man verbleef met de 27-jarige verdachte in een huis aan het Havenplein, dat hem was toegewezen. Volgens het OM eiste de verdachte, zonder dat hij daar recht op had, zijn plek op. Toen het slachtoffer tegenstribbelde, volgde ‘een ongekende explosie aan geweld’, aldus de officier van justitie.

Lees ook
Meisje (15) door oudere man aangerand in trein naar Zwolle: 'Pure pijn en onmacht wat je dan voelt'

Gedwongen oraal bevredigen
Er vielen rake klappen. Niet alleen gepleegd door de 27-jarige man, maar ook door de medebewoner (33). Hij filmde het afranselen van het slachtoffer en deelde ook zelf beuken uit. De twee gingen daarna nog een stap verder en dwongen het slachtoffer de 27-jarige verdachte oraal te bevredigen. Ondertussen werd hij met een riem geslagen door de 33-jarige verdachte, die volgens het OM duidelijk op zijn beurt stond te wachten. Ook nu werd alles gefilmd.

Andere beelden bewijzen dat het slachtoffer op de grond ligt en er over hem heen wordt geplast. ‘Dit was het moment waarop het slachtoffer kon wegvluchten uit deze hel’, laat het Openbaar Ministerie weten. Maar ook buiten ging de geweldsuitbarsting door.

Gestoken met twee keukenmessen
Getuigen verklaarden hoe de verdachte op straat op het slachtoffer ging zitten om op zijn hoofd in te beuken. Pas toen omstanders zich ermee gingen bemoeien, eindigde het geweld. Althans, voor even. De verdachte rende naar binnen en kwam terug met twee keukenmessen om het slachtoffer drie keer in zijn been te steken.

Lees ook
Overleden en zwaargewond kind gevonden in woning Almere, moeder aangehouden

De verklaring van het slachtoffer bij de politie bleek lang niet volledig. ‘De omvang van wat er was gebeurd werd pas duidelijk toen de politie de telefoon van de 33-jarige man wist te kraken’, aldus het OM. Uit de filmpjes bleek namelijk dat het allemaal nog veel erger was dan het slachtoffer had kunnen of durven vertellen.

OM eist jarenlange celstraf
‘Het slachtoffer is als een angstige en gebroken man weggevlucht, nadat hij uit het ziekenhuis was ontslagen. Binnen enkele uren is het leven van een volstrekt onschuldige man verwoest’, verklaart het OM. Als het aan de officier van justitie ligt, worden de verdachten jarenlang opgesloten. Ze eiste tegen de 27-jarige verdachte zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging. De 33-jarige man hoorde vier jaar cel tegen zich eisen. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Hondsbrutale man probeert in beslag genomen auto op te halen bij politiebureau en mag meteen cel in

Jongen (9) raakt zwaargewond door spelen met vuurwerk in speeltuin Oss