in

Politiehonden moeten voortaan een blauw zwaailicht dragen tijdens hun dienst

In Duitsland postte de politie van het West-Duitse plaatsje Ludwigsburg een bijzonder bericht op Facebook: politiehonden moeten voortaan een blauw zwaailicht op hun kop dragen.

Politiehonden worden niet altijd een, twee, drie herkend. In het plaatsje Ludwigsburg vonden ze daar een oplossing voor: voortaan moeten ze een zogenaamde ‘politiehondenblauwlicht’ (PohoB) op hun kop dragen.

Tot nu toe blijkt het ‘PohoB’ te werken. Zo kan de Duitse Herder ook van lange afstanden worden herkend. Belangrijk, want tot nu gebeurde het nogal eens dat mensen probeerden deze dieren iets lekkers te geven of te aaien.

Lees ook
Gewapende overvaller neergeschoten door politie

Politiehonden voortaan duidelijk herkenbaar
De politie van Ludwigsburg is er erg enthousiast over: Vanaf nu behoort het trakteren of aaien van politiehonden tot het verleden, waardoor ze ook niet meer te dik kunnen worden. Dit is wat er in de nieuwe verordening over contact met deze hulpjes van de politie geregeld staat:

Lees ook
10 symptomen van nierziekte en nierfalen die je niet mag negeren

“Voor mensen in de buurt van de hond geldt, net zoals in het verkeer: wanneer het zwaailicht aanstaat moet je plaatsmaken”

Straks ook nog een sirene?
Om het zekere voor het onzekere te nemen wordt er nu naar verluidt ook gewerkt aan een speciale hondensirene. Zielig? Ongemakkelijk? Misschien. Zeker is dat politiehonden in Ludwigsburg niet meer over het hoofd worden gezien. Al duurt het nog bijna een jaar voor we het prototype kunnen bewonderen… Het bericht bleek namelijk een 1 april grap!

Ziekenhuis voert abortus uit bij verkeerde patiënte, kerngezonde vrouw verliest ongeboren kind

Elma (64) moet rond komen van 5 euro per week: “Op deze manier weet ik niet of ik 65 ga halen”