in

Politieagent schiet hond dood die doof en blind was

STURGEON – Er is ophef ontstaan in Sturgeon, een dorpje in de Amerikaanse staat Missouri, nadat een politieagent er een hond doodschoot die blind en doof was. De burgemeester is inmiddels opgestapt en de inwoners eisen ook het ontslag van de agent.

Op bodycambeelden is te zien hoe agent Myron Woodson de 5-jarige Teddy doodschiet terwijl die in het gras ligt te rollen. De hond van het ras Shih Tzu was die bewuste zondag ontsnapt uit zijn hondenhok. Een buurtbewoner kwam de hond tegen en plaatste een bericht in de Facebook-groep van het dorp.

De vrouw maakte zich grote zorgen om het dier, dat volgens haar in de war leek en op zijn minst gedeeltelijk blind was. Om te voorkomen dat het dier gewond zou raken, schakelde de vrouw de politie in.

Lees ook
Vrouw komt thuis en treft er onbekende man aan die in haar kleren eten staat te koken

Hondsdolheid
Woodson kwam meteen ter plaatse en probeerde Teddy enkele minuten lang te vangen, schrijft The Washington Post. Toen dat niet lukte, loste hij twee schoten, waarna het dier overleed. Nog geen uur later kwam ook Teddy’s baasje ter plaatse. Het kwam tot een confrontatie tussen haar en de agent, die vertelde dat hij de hond doodschoot omdat hij dacht dat het om een zwerfhond ging die gewond was.

In een nieuwe verklaring op Facebook schreef het politiebureau een dag later dat Woodson het dier doodschoot, omdat hij dacht dat het dier hondsdolheid had en bang was om gebeten te worden. Het gemeentebestuur liet in een verklaring weten dat het de bodycambeelden van het incident bekeken heeft en deze volgens hen overeenkomen met de verklaring van het politiebureau.

Lees ook
Man woont drie maanden op vliegveld uit angst om te vliegen

Ontslag
De dood van Teddy beroert de gemoederen in Sturgeon, een dorp met slechts 900 inwoners, schrijft The Washington Post. Burgemeester Kevin Abrahamson, die de politieagent in eerste instantie verdedigde, is inmiddels opgestapt. Zijn vervanger heeft de agent geschorst, zolang het onderzoek naar het incident loopt. De inwoners van Sturgeon eisen echter zijn ontslag. Tientallen van hen verstoorden onlangs een gemeenteraadsvergadering uit protest tegen de gewelddadige dood van Teddy.

„Dit had nooit mogen gebeuren”, zei Teddy’s baasje Abbey Harnish over het incident tegen The Washington Post. Ze heeft ondertussen het dorp aangeklaagd en eist een schadevergoeding van maar liefst één miljoen euro. „Dit gaat Teddy niet terugbrengen, maar er moet iets veranderen, zowel in het dorp als op het politiebureau”, klinkt het.

Vermiste vrienden (21 en 22) in MAAS sprongen telefoon achterna

Joost Klein in zorgwekkende staat op straat aangetroffen: ‘Helemaal de weg kwijt!’