in

Politie vindt vermiste man dood onder vrouw 420 kilo

Zo’n 60 hulpverleners hebben gisteren een vrouw van 420 kilo uit haar huis in het Franse Stenay aan de Maas gehaald. Bij de operatie, die maanden aan voorbereiding kostte, moesten onder meer muren en plafonds worden gesloopt. Toen de vrouw werd getild kwam haar dode man tevoorschijn. Haar man lag al een tijdje dood onder haar. De man kwam niet opdagen op het werk waarna zijn baas de politie inschakelde. Die troffen de vrouw en haar dode man aan in hun woning vol met vliegen.

De Franse zender France 3 schrijft dat de vrouw, die ongeveer 60 jaar oud is, tot nu toe alle medische hulp weigerde, maar uiteindelijk toch overstag ging. Omdat een dergelijke operatie nog nooit was uitgevoerd in Frankrijk, was er de nodige voorbereiding voor nodig.

Lees ook  Grote kans dat ik jullie man of vriend al in mijn bed heb gehad, zegt dame van plezier

Onder meer 40 brandweerlieden en 10 politiemensen, onder wie een reddingsteam dat wordt ingezet in ‘gevaarlijke omstandigheden’ assisteerden de artsen, verpleegkundigen en ambulanceverpleegkundigen.

Muur opengebroken
De hulpverleners moesten een muur van de eerste verdieping van het huis openbreken en een gat in het plafond en de vloer maken. Daarna werd de vrouw van de eerste vloer naar de begane grond getakeld en daar via het raam naar buiten gebracht.

Lees ook  Gabby met een ‘maatje meer’: Heren zonder geld maken bij mij geen kans

Nadat de vrouw uit het huis was gehaald, werd ze in een speciale ambulance voor zwaarlijvige mensen getild. Omdat die in Frankrijk niet voorhanden was, werd er een uit België geleend. “Het equivalent van een vrachtwagen”, schrijft France 3. De vrouw, een Amerikaanse die al 20 jaar in Frankrijk woont, is na een rit van drie uur naar Nancy gebracht, waar ze zal worden behandeld.

Mees (12) verongelukte op weg naar school

Ana verdient bakken geld aan oorverdovend gesnurk vriend: ‘Kan ik jaar van leven’