in

Pimpelmeesjes met plakfolie vastgemaakt aan een boom

In het rustige natuurgebied Herpenduin in Noord-Brabant werden wandelaars van hun stuk gebracht door een schokkend tafereel. Aan een boom waren pimpelmeesjes met tape vastgeplakt, vechtend voor hun leven, zo meldt de Dierenambulance Maasland op hun Facebookpagina. De harteloze daad wordt veroordeeld als “een walgelijke actie.”

Lees ook
Deze stoute dingen doen mannen wanneer ze zonder hun partner op vakantie gaan

Rond de boom was plakfolie gewikkeld waar de kleine vogeltjes aan vastkleefden. Vier dappere wandelaars slaagden erin om enkele pimpelmeesjes te redden, maar voor anderen kwam de hulp te laat; zij waren al overleden. De geredde vogeltjes werden overgebracht naar Dierenkliniek de Ruwaard voor grondige controle, waar gelukkig geen verdere verwondingen werden vastgesteld. Bij Dierenambulance Nijmegen worden ze momenteel “met liefde verzorgd.”

Lees ook
Oma (86) gedraagt zich vreemd: Zussen plaatsen verborgen camera in slaapkamer en schrikken

“Waarom zou iemand in hemelsnaam zoiets doen?”, vraagt de dierenambulance zich af. In een vervolgbericht suggereren ze dat het mogelijk te maken heeft met de eikenprocessierups, aangezien de vogels deze rupsen eten. Echter, het duurt nog enkele maanden voordat de eikenprocessierups verschijnt, rond half mei.

De Dierenambulance heeft melding gedaan bij Meldpunt 144.

Broertje verkracht eigen zus: “Hij deed het al sinds mijn dertiende”

Voormalig medewerker McDonald’s onthult schokkende geheim: ‘De manager keurde het goed’