in

Pestkoppen dwingen Amy (14) om uit het leven stappen

Amy Everett, een jong meisje van amper 14, besloot om uit het leven te stappen nadat ze jarenlang gejend werd. Haar vader nodigde de pestkoppen uit op haar afscheid om hen de gevolgen van hun daden te laten inzien.

Het leven van Amy ‘Dolly’ Everette kwam abrupt ten einde nadat ze jarenlang gepest werd. Er schieten woorden te kort om dit leed te bevatten.

Amy was zes jaar oud toen ze een modelcontract kreeg, dat haar leven voorgoed zou veranderen. Zo werd ze het uithangbord van een bedrijf in Australië dat de legendarische hoeden van Akubra verkocht. Haar foto’s gingen de wereld rond.

Maar jammer genoeg deed dit haar meer slecht dan goed. Ze moest talrijke pesterijen ondergaan, en dat als jong kind.

Lees ook
Stervende dame neemt afscheid van papegaai: reactie van vogel breekt wereldwijd harten

De 14-jarige Amy zag geen andere uitweg meer. Ze besloot om piepjong afscheid te nemen van het leven. Amy werd zwaar gepest. Niet alleen op school, maar ook online. Volwassenen in haar omgeving zagen het niet gebeuren.

De zo attente Amy sloeg om in een angstige en teruggetrokken tiener. Ze wilde niet meer praten en stopte met school.

Jongens noemden haar de vreselijkste dingen. Ze was toen amper 12. Haar mama doet het hele verhaal.

“Ik weet niet of 12-jarigen weten wat dat betekent, ze zouden het niet moeten weten. Ik vertelde haar altijd: ‘Het zal beter worden, je zult je aanpassen. Iedereen probeert zich aan te passen en ze proberen gewoon hun plaats in de pikorde te vinden. Probeer niet gemeen te zijn.”

Amy kwam meer en meer alleen te staan. Op het platteland had ze zo al weinig vrienden die haar steunden.

Op 3 januari nam ze de fatale beslissing. Ze wilde ontsnappen aan het kwaad van de wereld. Ook haar vader is kapot.

Ze beschrijven het leed hoe ze hun dochter in de armen moesten houden, wachtend op de ambulance.

Lees ook
Maand na vermissing Yoran (16): nieuwe zoekactie leverde weer niets op

Enkele dagen later schreef de vader een emotionele boodschap op Facebook. Hij nodigde de pestkoppen uit op de ceremonie van zijn dochter.

“Deze week is een voorbeeld van hoe sociale media gebruikt moet worden, maar het is ook een voorbeeld geweest van hoe het niet zou moeten. Als we andere waardevolle levens kunnen redden en leed voor anderen kunnen voorkomen, zal Dolly’s leven niet voor niets zijn.”

De vader vervolgt: “Als iemand dit toevallig leest en dacht dat dit ‘een grapje’ was en zich superieur voelde door deze constante pesterijen, kom alsjeblieft naar onze begrafenis en zie de complete verwoesting die je hebt aangericht.”

Nu heeft de vader slechts een missie: alle pestgedrag uit de wereld bannen. Ook het bedrijf waarvoor Dolly reclame maakte, schaart zich achter dit initiatief.

De familie richtte zelfs een organisatie op, genaamd Dolly’s Dream. Niemand mag voelen wat Dolly voelde. Samen moeten we er alles aan doen om dit te vermijden.

Domme motorrijder steekt nog even snel over, maar ziet trein niet…

Personeel beschuldigt Steve van winkeldiefstal, wanneer ze hem fouilleren zijn ze in shock