in

Passagier filmt treinongeluk bij Voorschoten: 1 dode en tientallen gewonden!

Bij Voorschoten is in de nacht van maandag op dinsdag rond 03.30 uur een passagierstrein ontspoord. Daarbij is een dode gevallen en zijn tientallen mensen gewond geraakt, onder wie enkele ernstig. De trein botste op een bouwkraan op het spoor. ProRail-topman John Voppen spreekt van een ‘zwarte dag voor het Nederlandse spoor.’ NS-directeur Koolmees is geschokt en zegt dat ‘degelijk onderzoek’ moet worden gedaan. Tussen Leiden Centraal en Den Haag zullen dagen lang geen treinen rijden.

Hoe het ongeluk met de trein precies kon gebeuren, is nog onduidelijk. ProRail en de Onderzoeksraad voor de Veiligheid onderzoeken dat nu. Ook is er een strafrechtelijk onderzoek gaande. Naast een passagierstrein is ook een goederentrein bij het ongeluk betrokken. Beide treinen zijn op de bouwkraan gebotst. De machinist van de goederentrein is in orde. De NS-machinist ligt met botbreuken in het ziekenhuis.

Lees ook
Ik deed het 5 keer met de juf van mijn zoon: Ik ben doodsbang voor het nieuwe schooljaar

Aan boord van de ontspoorde NS-nachttrein die dinsdagochtend vroeg vanuit Leiden onderweg was naar Den Haag, bevonden zich zo’n vijftig passagiers, twee conducteurs en de machinist. Ongeveer dertig mensen raakten gewond, negentien daarvan zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het duurde vanmorgen ongeveer een uur voor alle passagiers uit de ontspoorde trein waren gehaald. Hulpdiensten konden niet direct aan de slag, omdat eerst de stroom van de bovenleiding moest worden gehaald.

Lees ook
Zien: de bloedmooie zus van Jutta Leerdam

Door de botsing is het voorste deel van de passagierstrein in een weiland terechtgekomen, het middelste gedeelte ligt op zijn kant naast het spoor. Twee wagons liggen naast de rails. In het achterste gedeelte van de trein is volgens de NS-woordvoerder brand uitgebroken. Die is inmiddels geblust.

Liefdesverdriet voor 72-jarige Angela nadat grote liefde (26) geen visum krijgt

Held Anwar Akrouh bevrijdt meerdere vrouwen uit trein Voorschoten