in

Overleden vrachtwagenchauffeur Dirk laat 9 kinderen en 3 kleinkinderen achter

Dirk, 54, is deze ochtend vroeg overleden bij een ongeval dat de Brusselse Ring verlamde: enkele dagen voor Vaderdag laat hij 9 kinderen na.

Zijn vrachtwagen kantelde, waardoor alle rijstroken in beide richtingen geblokkeerd raakten.

Hij laat een gezin van negen kinderen en drie kleinkinderen achter. De 54-jarige was zeer bekend in Ottenburg (Huldenberg), waar hij jarenlang een café runde met zijn vrouw Annick.

Lees ook
Natasha kan nooit meer intiem zijn na verwijderen geslachtsorgaan

In 2020 ging hij voltijds aan de slag als chauffeur. Dat jaar tapten Dirk en Annick hun laatste pint in ’t Sportcafé in Ottenburg.

Het café moest plaats ruimen voor een nieuwbouwproject. “Het is heel jammer”, zegt Annick dan. “Maar dankzij burgemeester Danny Vangoidtsenhoven (Open Vld) hebben we toch nog waardig kunnen afsluiten.”

In de Pastorijstraat in Ottenburg worden dan verschillende huizen gesloopt om plaats te maken voor een nieuwbouwproject. Daarmee komt ook een einde aan het verhaal van Annick en Dirk die sinds 11 jaar het geliefde ’t Sportcafé uitbaten. “Ik ben er heel emotioneel van, maar heb er ondertussen vrede mee”, zegt Annick. “De vaste klanten waren in eerste instantie boos, maar aanvaarden het ondertussen. In Veltem-Beisem konden we een ander café overnemen, maar dat zagen we niet zitten. We zijn heel tevreden in Ottenburg.”

Lees ook
Moeder vergeet bijsluiter te lezen: Baby vecht voor haar leven nadat blaren lichaam bedekken

“Onze burgemeester Danny Vangoidtsenhoven kon het nieuwbouwproject ook niet tegenhouden en we nemen hem niets kwalijk”, stelt Dirk in de media. “Integendeel, hij heeft altijd veel respect voor ons gehad en heeft ervoor gezorgd dat we in tijden van corona toch nog een mooi afscheid kunnen beleven.”

“Straks is het tijd voor wat rust en in juli vertrekken we op vakantie naar Spanje. Ik ben nog steeds aan het werk als vrachtwagenchauffeur en we zien wel wat de toekomst verder brengt.”

Jong kind overleden, vrouw (36) aangehouden

87-jarige Gerda wilt met muntgeld een kopje koffie kopen en wordt geweigerd: ”Alleen pin”