in

Overleden fietser tientallen meters weggeslingerd na aanrijding

Amsterdam – Donderdagmiddag 13 juni rond 17.30 uur vond op de Westhavenweg een ernstige aanrijding plaats tussen een autobestuurder en een fietser. De fietser raakte hierbij zeer ernstig gewond en is helaas komen te overlijden. De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

Rond 17:30 uur ontving de meldkamer een melding van een aanrijding met ernstig letsel. Agenten treffen in de buurt van de kruising van de Westhavenweg met het Kajuitpad een zeer zwaargewonde man aan. De fietser, een 46-jarige man uit Zaandam, werd door de aanrijding tientallen meters weggeslingerd en moest ter plaatse worden gereanimeerd. Helaas mocht alle medische hulp niet baten en is het slachtoffer overleden. De bestuurder van de auto, een 26-jarige man uit Zaandam, is aangehouden. De man is na verhoor heengezonden, maar blijft nog wel verdachte.

Lees ook
Man (70) berooft bank, want 'cel is beter dan thuis bij mijn vrouw'

Getuigen gezocht
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en is op zoek naar getuigen. Daarnaast wil het team ook graag (dashcam) beelden ontvangen van het ongeval. Bent u in bezit van camerabeelden, deel die dan met de politie. Dit kan via onderstaand tipformulier. Of bel met de politie via 0800-8844.

Lees ook
‘Rennende rukker’ eindelijk opgepakt

Monument voor gepeste Livia gesloopt

Kinderen randen elkaar aan op school na thema lentekriebels: ouders woedend!