in

Ouders gedwongen om 13-jarige dochter van beademing te halen na heftig slaapfeestje

In een emotioneel interview met Ally Langdon, een bekende Australische presentatrice, openden Andrea en Paul Haynes hun hart over het verlies van hun 13-jarige dochter Esra. Esra’s leven, dat begon met vreugde en belofte 13 jaar geleden, eindigde tragisch door een gevaarlijke social media-trend genaamd “chroming”.

Esra, beschreven als vastberaden, plezierig, en getalenteerd, was niet alleen een actieve deelneemster aan de Montrose Football Netball Club, maar ook een enthousiaste BMX-rijdster en aerobicscompetitor.

Haar leven nam een tragische wending toen ze, tijdens een logeerpartijtje op 31 maart, een spuitbus deodorant inademde voor een snelle high, wat leidde tot een hartstilstand en onherstelbare hersenschade.

Lees ook
Kevin laat zich ombouwen tot wilde zwijn: Eindelijk ben ik weer mezelf

Andrea en Paul, geconfronteerd met de nachtmerrie van elke ouder, deelden hun verhaal in het programma ‘A Current Affair’.

Ze beschreven hoe het ondenkbare gebeurde en hoe ze de hartverscheurende beslissing moesten nemen om Esra’s levensondersteuning te stoppen.

De tragedie van Esra heeft niet alleen haar familie diep geraakt, maar ook de gemeenschap. Haar broers en zussen, Imogen, Seth en Charlie, zijn onbeschrijflijk verdrietig. Paul en Andrea hadden nooit eerder gehoord van chroming, een trend waarbij alledaagse producten zoals deodorant, verf en haarlak worden misbruikt om high te worden.

Lees ook
Inbrekers 5 dagen lang ver kracht nadat ze hebben ingebroken bij het verkeerde huis

Vastberaden om bewustzijn te creëren, zijn Paul en Andrea nu op een missie om ouders te waarschuwen en te onderwijzen over de dodelijke risico’s van chroming. Ze benadrukken het belang van open gesprekken met kinderen over de gevaren van dergelijke trends.

Sinds 2009 heeft chroming, dat kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en zelfs de dood, meerdere jonge levens over de hele wereld geëist. De Haynes familie hoopt dat door het delen van hun verhaal, ze anderen kunnen behoeden voor een soortgelijk lot.

Laat Esra’s verhaal een waarschuwing zijn voor alle ouders. Deel dit verhaal en help bij het verspreiden van bewustzijn over de risico’s van deze levensbedreigende trend.

Moeder deelt de laatste momenten van haar dochter op Facebook: Dit is waarom

McDonald’s-manager Amy als mummie teruggevonden