in

Opnieuw enorme aardbeving in Turkije met een kracht van 6,3

et rampgebied nabij het Turks-Syrische grensgebied is maandag opnieuw opgeschrikt door een aardbeving. Volgens het Europees seismologisch centrum (EMSC) had de beving een kracht van 6.4. Getuigen zeggen dat er nieuwe schade is aan gebouwen in Antakya, de hoofdstad van de Turkse provincie Hatay.

De beving treft het gebied terwijl noodhulp nog volop bezig was. Volgens de Turkse president Recep Tayyip Erdogan waren door de zware bevingen van twee weken geleden meer dan 1,68 miljoen mensen dakloos geworden, schrijft NU.nl.

Lees ook
Hond gruwelijk verminkt nadat kinderen vuurwerk in zijn muil steken en laten ontploffen

Volgens de Turkse ondernemersvereniging Turkonfed was er al bijna 80 miljard euro schade aangericht, zo’n 10 procent van de omvang van de Turkse economie. Ingestorte woningen zouden een schadepost van zo’n 65,5 miljard euro vertegenwoordigen.

Lees ook
Koppel dat verlangde naar jongetje brengt pasgeboren dochter om het leven

In de afgelopen weken waren 271.000 mensen in het rampgebied actief. Volgens Erdogan zijn ruim honderdduizend mensen van onder het puin vandaan gehaald. In Turkije kwamen volgens de laatste cijfers ten minste 41.156 mensen om en raakten er 105.505 gewond. In Syrië vonden minstens 5.840 mensen de dood door de aardbevingen.

Vermiste Maddie McCann gevonden? “Ouders gaan akkoord met DNA-test”

Vermiste Jim Olsthoorn 26 dood gevonden in water Delft