in

Operatie gaat compleet mis: jongetje 3 sterft na zuurstofgebrek

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar het overlijden van een 3-jarig jongetje, dat eind maart geopereerd zou worden in het HagaZiekenhuis in Den Haag. Een zuurstoftekort was de oorzaak van zijn overlijden.

Ontdek de trend
Dat bevestigt het Openbaar Ministerie aan RTL Nieuws na berichtgeving erover in De Telegraaf. Volgens de krant onderging het jongetje een oogoperatie in het Juliana Kinderziekenhuis, dat onderdeel is van het Haga.

Lees ook
Vader & moeder begraven peuter tot nek in het zand om van bil te kunnen gaan in de zee.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie wil uit privacyoverwegingen niet bevestigen om welke behandeling het ging. Het onderzoek richt zich op de vraag hoe het zuurstoftekort kon ontstaan.

Naar ander ziekenhuis
De jongen zou op 30 maart geopereerd worden. “Rondom de operatie ontstond bij het kind een zuurstoftekort. Voor specifiek levensreddend handelen is hij toen nog overgebracht naar een ander ziekenhuis, maar dat mocht niet meer baten”, laat de woordvoerder weten.

Lees ook
Personeel beschuldigt Steve van winkeldiefstal, wanneer ze hem fouilleren zijn ze in shock

Drie dagen na de operatie is de jongen overleden. “Sectie heeft uitgewezen dat het zuurstoftekort heeft geleid tot de dood van de jongen.”

Ook het ziekenhuis doet onderzoek naar het incident. Het HagaZiekenhuis zegt in een reactie: “Onder leiding van het OM wordt er stafrechtelijk onderzoek gedaan. In het belang van dit onderzoek en de privacy van de betrokkenen, kan het HagaZiekenhuis hierover geen verdere mededelingen doen.”

Vader (36) gooit vriendin en baby’tje uit het raam

Escalatie hondenruzie leidt tot coma: man zwaar gewond na zevenvoudige steekpartij