in

Ook meisje 14 overleden na schietpartij Rotterdam Erasmus MC

In Rotterdam zijn op twee plekken schietpartijen geweest, waarbij drie doden zijn gevallen: een vrouw van 39, een meisje van 14 en een man van 46. Bij het Erasmus MC is een 32-jarige Rotterdammer aangehouden.

Derde slachtoffer (14) ook overleden
Het 14-jarige meisje dat zwaargewond raakte bij de schietpartij aan het Heiman Dullaertplein is ook overleden, meldt de politie.

Het meisje was de dochter van het eerste slachtoffer, een 39-jarige vrouw. De verdachte woonde in dezelfde straat.

Lees ook
Slimme baas pakt personeel terug die toilet vervuilen onder werktijd

Ook internationaal veel aandacht voor schietpartij
Ook in internationale media wordt geschreven over de schietpartij in Rotterdam. In The Guardian wordt naast het nieuws ook genoemd dat in Rotterdam vaker schietpartijen zijn en wordt ook de tramaanslag van 2019 in Utrecht genoemd. Ook Le Monde schrijft over de gewelddadige reputatie van Rotterdam. “Rotterdam is vaak het toneel van gewapende aanvallen die worden toegeschreven aan het vereffenen van rekeningen tussen rivaliserende drugsbendes.” Het lijkt er overigens niet op dat de schietpartij van vandaag daarmee te maken heeft.

De Italiaanse krant Corriere della Sera haalt een Italiaanse arts aan die in het Erasmus MC werkt. “We renden naar de uitgang en lieten al onze persoonlijke bezittingen achter”, zegt hij.

Lees ook
Jongen (16) overleden door aanrijding met vrachtwagen in Ugchelen

Op de website van CNN is de schietpartij ‘Breaking News’ (het belangrijkste nieuws van dat moment). Naast een beschrijving van de gebeurtenissen noemt CNN ook dat het Erasmus MC een van de meest vooraanstaande universiteitsziekenhuizen in Europa is.

Koning leeft mee met familie van slachtoffers
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima laten weten dat hun hart uitgaat naar de familie en vrienden van de slachtoffers. “Wij leven met u mee bij dit intense verdriet en begrijpen uw ontreddering”, schrijven zij.

“Ook denken wij aan iedereen die in angst verkeerde tijdens en na deze gruwelijke acties.” Zij bedanken de politie en hulpverleners voor hun “toegewijde inzet”.

Is dit het einde van Mobicep’s carrière? Schokkend incident op camera vastgelegd!

Marlous is doodgeschoten omdat ze politie belde om dierenmishandeling