in

‘Ons moppie is niet meer’, jonge vrouw die omkwam door lawine is 20-jarige Sarah

De Nederlandse vrouw die vrijdag om het leven kwam in het Oostenrijkse wintersportgebied Serfaus, was de 20-jarige Sarah uit Amsterdam. Haar vader schrijft in een social media-post dat ze ‘een klein stukje tiefschnee pakte en werd verrast door een lawine’.

Vrijdagochtend werd Sarah buiten de piste getroffen door de lawine. Ze kwam onder de sneeuw terecht. Zo’n 90 mensen gingen direct op zoek naar Sarah. Daarbij werden helikopters en speurhonden ingezet. Uiteindelijk werd ze gevonden, maar het was te laat om haar te redden.

Lees ook
Dode vrouw en baby gevonden in water Amsterdam

‘Ze was gelukkig’
De jonge vrouw was de enige die onder de schuivende sneeuwmassa bedolven werd. Haar vader heeft een bericht op Facebook geplaatst met een foto van zijn dochter. “Wat zijn we ontzettend verdrietig. Ons moppie is niet meer”, schrijft hij. “Ze was gelukkig en verliefd de afgelopen maanden. Dat geeft ons wat troost.”

Volgens NH Nieuws kwam Sarah oorspronkelijk uit Volendam. Op de website van de gemeente is een speciale gedenkpagina geopend voor Sarah, waar zoveel mensen een berichtje willen achterlaten, dat hij overbelast is en daardoor soms niet opent.

Lees ook
72-jarige vrouw gevonden in kanaal

In- en intriest
Arjen de Graaf van de Nederlandse Ski Vereniging noemt de gebeurtenis in De Telegraaf ‘in- en intriest’. “Verschrikkelijk dat zo’n jonge meid hierdoor is omgekomen”, zegt hij. Vorige week kwam er ook een Nederlandse man van 28 jaar jaar om het leven die offpiste was gegaan.

De Graaf waarschuwt nogmaals voor de gevaren die dit jaar nog groter zijn dan andere jaren.

72-jarige vrouw gevonden in kanaal

Wetenschappers maken 48.500 jaar oud ‘zombievirus’ wakker, waarna het direct aan het infecteren slaat