in

Onopgemerkte dood in Den Bosch: kind lag vijf maanden dood in flat

In Den Bosch heeft de politie op zaterdagochtend een levenloze lichaam aangetroffen van een kind in een flatwoning. Het blijkt dat de jongen ruim vijf maanden geleden is overleden. Volgens de politie betreft het een natuurlijke dood.

De politie heeft via Facebook laten weten: “Niemand verdient het om zo lang onopgemerkt te blijven.” Ze roepen mensen op om beter op hun buren te letten. “Sociale controle is van groot belang, vooral bij gezinnen die zich afzonderen.”

Lees ook
Vermiste Christina (16) uit Rijssen is terecht, zus Talitha: ’We zijn zo opgelucht’

In de Facebookpost worden signalen genoemd die kunnen duiden op een ongebruikelijke situatie. “Als u merkt dat uw buurman of buurvrouw opeens geen geluid meer maakt, niet meer naar buiten komt, afspraken niet nakomt en/of als de brievenbus steeds voller wordt, neem dan geen risico en bel 0900-8844.”

Lees ook
Kinderen leggen op camera vast hoe Peter Gillis hun moeder Nicol Kremers in elkaar slaat

Door aandacht te besteden aan elkaar, kunnen dergelijke schrijnende gevallen worden voorkomen, benadrukt de politie. “Jaarlijks wordt ergens een overleden persoon aangetroffen waarvan de signalen al duidelijk waren, maar het sociale netwerk niet goed heeft gefunctioneerd.”

Gedumpte zwangere poes bevalt in boodschappentas van kittens

Buschauffeur bedreigd en bus geplunderd door asielzoekers