in

Ongeloof bij vrienden na overlijden Patrick (27) tijdens training

Den Haag – De voetbalvereniging Erasmus rouwt om het plotselinge overlijden van Patrick van der Heiden, een geliefde 27-jarige speler die tijdens een training onwel werd en ondanks medische hulp niet kon worden gered. Vrienden en medespelers herinneren zich zijn warme persoonlijkheid en zetten een inzamelingsactie op voor zijn familie en vriendin.

Het noodlottige voorval, dat plaatsvond tijdens een gewone trainingsavond, heeft een diepe impact gehad op de hechte gemeenschap van Erasmus. Nico Paalvast, Luuk van Zanten en Yasper Caprino, goede vrienden van Patrick, herinneren zich de gebeurtenis als een schokkende en onverwachte tragedie.

Lees ook
Ouders laten kindje (2) voor de tweede keer achter in snikhete afgesloten auto

“Patrick was meer dan een teamgenoot; hij was als een broer voor ons. Zijn plotselinge vertrek laat een leegte achter die moeilijk te vullen is,” deelt Paalvast, terwijl hij met emotie over zijn vriend spreekt.

Beschreven als de ‘golden retriever onder de mensen’, wordt Patrick herinnerd als iemand met een warm hart, intelligentie en vriendelijkheid die anderen altijd inspireerde. Zijn vrienden benadrukken zijn sociale aard, intelligentie en toewijding als kenmerkend voor zijn persoonlijkheid.

De snelle reactie van Ismael El Hamdaoui, een speler van het tweede elftal van Erasmus en student geneeskunde, tijdens het incident wordt door de vrienden van Patrick geprezen als bewonderenswaardig en van onschatbare waarde.

Lees ook
Vader vermoordt dochters (4, 10 en 11) en geeft zichzelf aan

De gemeenschap bereidt zich voor om afscheid te nemen van Patrick tijdens zijn begrafenis later deze week. Vrienden en kennissen loven zijn nalatenschap en beloven hem een waardig afscheid te geven.

Als eerbetoon aan zijn leven en passie voor voetbal zal tijdens de wedstrijd van ADO Den Haag in de 27ste minuut een herdenking plaatsvinden.

Een inzamelingsactie op het platform Gofund is gestart om de familie en vriendin van Patrick te ondersteunen in deze moeilijke tijd. “Het is onze manier om iets terug te doen voor Patrick, om zijn dierbaren te steunen en om zijn nagedachtenis levend te houden,” zegt Caprino.

Straatverkopers met zielige hondjes rukken op: ‘Diertje zit in de ijskou uitgebuit voor geld’

Vader Luuc en moeder Roelien waren betrokken bij A1-drama