in

Onderzoek zegt: je dronken persoonlijkheid is wie jij echt bent!

Als het weekend weer voor de deur staat worden de kopjes koffie en sapjes vervangen door de nodige wijntjes, biertjes en sterke drank.

Vooraf spreek je nog met jezelf af om het deze keer echt rustig aan te doen, maar oh wat is toch weer gezellig in je favoriete kroeg. Voor je het weet is het hek weer van de dam en ga je compleet van god los.

Wanneer je de volgende dag aan het uitbrakken krijg je ineens allemaal filmpjes van jezelf toegestuurd door je vriendinnen waarop je ongegeneerd dronken aan het dansen bent en de meest rare capriolen aan het uithalen bent. ”ohh nee toch, ben ik dat”, denk je dan.

Lees ook
Monica Geuze showt fenomenaal lichaam in bikini

Na een avondje flink stappen schamen we ons vaak voor ons alter ego. Maar als we dit onderzoek mogen geloven bestaat een dronken alter ego helemaal niet. Dit is namelijk gewoon de echte jij!

Een recent onderzoek dat werd gepubliceerd in de Clinical Psychological Science, is gebleken dat je dronken alter ego niet zoveel verschilt van de echte jij. Hoe je het beleeft is alleen anders.

Lees ook
Vrouw raakt verlamd door het lenen van een make-up borstel

Tijdens het onderzoek werd aan 156 deelnemers gevraagd om hun eigen persoonlijkheid zo goed mogelijk te omschrijven.

Zowel nuchter als dronken. Hierna werd er een feest setting nagebootst met alcohol en diverse spelletjes.

De deelnemers werden geobserveerd en beoordeeld door hun feestgezelschap en buitenstaanders. Daarnaast werd gevraagd aan de deelnemers om ook hun eigen gedrag te beoordelen.

Hieruit bleek dat de deelnemers zelf vonden dat ze totaal veranderden na het nuttigen van de nodige glaasjes alcohol, terwijl de buitenstaanders echter weinig verschil merkten.

het is een feit dat je van alcohol wat extraverter wordt, maar jouw dronken alter ego is gewoon de echte jij!

Dochter Sylvester Stallone is een bloedhete tijger geworden!

Permanent ‘gevouwen’ Chinees “Vaak zuig ik er zelf aan, omdat ik geen vriendin kan krijgen”