in

Onderzoek: het is beter om uit te slapen dan vroeg opstaan en te sporten

Vroeg opstaan om tijd te hebben om te gaan trainen voordat de werkdag begint, het is iets wat we waarschijnlijk allemaal wel eens hebben overwogen. Echter, een warm bed is vaak veel te verleidelijk om dit daadwerkelijk te doen.

Maar nu is er goed nieuws! Wees gerust, je hoeft geen slecht geweten meer te hebben dat je liever in een warme en knus bed ligt, dan je in een koude sportschool of zwembad zit.

Lees ook
Inbrekers 5 dagen lang ver kracht nadat ze hebben ingebroken bij het verkeerde huis

Uit dit onderzoek blijkt dat het weinig uitmaakt op welk tijdstip van de dag je gaat sporten, aldus Thrillist.

Een beoordeling van zo’n 70 verschillende studies over ochtendtraining en avondtraining concludeerde dat het weinig uitmaakte welk tijdstip je koos.

Voor elke studie die aangaf dat ochtendtraining de meeste voordelen had, was er een studie die dezelfde conclusie trok voor avondtrainingen.

Een bijkomend nadeel van erg vroeg in de ochtend trainen, kan slaapgebrek zijn. Dit heeft juist het tegenovergestelde effect op de training.

Lees ook
Vrouw doet oproep – Wie wilt mij zwanger maken?

Te weinig slaap kan zowel coördinatie als het uithoudingsvermogen beïnvloeden. Dus vaak is het beter om een uurtje extra te slapen, dan vroeg opstaan en je naar de sportschool te haasten voor het werk.

Eén gegeven lijkt echter onomstreden: de beste tijd op te sporten is als je het daadwerkelijk doet! Train wanneer jou het beste uitkomt, of dat nu in de ochtend of middag is. Jij moet je er prettig bij voelen en iedereen is anders.

Een fijne conclusie? Verspreid deze positieve boodschap gerust met je vrienden!

Moeite met opstaan? Dan ben je super intelligent blijkt uit onderzoek

11 dingen die Nederlanders altijd stelen wanneer ze dronken zijn