in

Onbekend 06-nummer? Met deze trucjes kun je zien wie je gebeld heeft

Heb je een gemiste oproep op je telefoon, dan kun je vaak dit nummer terugbellen. Toch is het een ander verhaal wanneer het een onbekend 06-nummer is.

Gelukkig is er een manier waarmee je alsnog kunt zien wie je gebeld heeft. We leggen het je uit!

Via Whatsapp
Eigenlijk is het een heel makkelijk trucje. Je kunt het nummer namelijk toevoegen aan je contacten. Als dit nummer Whatsapp heeft, dan kun je via Whatsapp mogelijk een foto en naam zien.

Lees ook
Bejaarde man betaalde prostituees met zelf geprint geld: ’Zelfs een blinde kon zien dat het nep was’

Dit werkt helaas niet wanneer de persoon geen profielfoto heeft of als de profielfoto alleen zichtbaar is voor eigen contacten.

Via Facebook
Via Facebook kun je ook een poging wagen, want veel mensen hebben een Facebook-account aangemaakt met hun mobiele telefoonnummer.

Typ het telefoonnummer in de zoekbalk en het account zal in de resultaten verschijnen. Echter, werkt deze truc alleen wanneer iemand het nummer gekoppeld heeft aan een Facebook-account.

Lees ook
Claire durft geen auto te rijden: “zelfs na 200 rijlessen ben ik doodsbang”

In de resultaten zou je misschien ook een bericht vinden waarin iemand het nummer gedeeld heeft, als het bijvoorbeeld spam is. Hierdoor weet je of meer mensen er last van hebben gehad.

Via online telefoonboeken
En wist je dat er online een groot database of telefoonboek te vinden is waarin je onbekende telefoonnummers kunt opzoeken?

Zo kun je via de website telefoonboek.nl zoeken naar nummers en via de website wieheeftgebeld.nl nummers lezen die andere mensen zoeken. Ook vind je hier nummers waar mensen last van hebben gehad, zoals spam-nummers.

Tweede kind waarschijnlijk grotere kans om crimineel te worden

Jo-Anna (42) date alleen maar met jonge mannen: ‘En ze moeten fiks geschapen zijn’