in

Oma (86) gedraagt zich vreemd: Zussen plaatsen verborgen camera in slaapkamer en schrikken

WOLVERHAMPTON – Met behulp van een verborgen camera zijn twee zussen uit het Britse Wolverhampton erin geslaagd vier zorgwerkers te betrappen op de mishandeling van hun 89-jarige grootmoeder.

Omdat hun oma Beryl Wall zich vreemd begon te gedragen en ze ook vaker blauwe plekken op haar gezicht begon te krijgen, werden de zussen Danielle en Rebecca Hinsley achterdochtig. Daarom plaatsten ze stiekem een fotolijst met verborgen camera in haar kamer in een verzorgingstehuis in Wolverhampton. Na vier dagen hadden ze genoeg beeldmateriaal om naar de politie te stappen en een aanklacht in te dienen tegen vier zorgmedewerkers.

Lees ook
Relatie Amalia en Boris op knappen: ”Hij heeft me iets ergs aangedaan”

De vier werden gefilmd terwijl ze schreeuwden in het gezicht van de 89-jarige aan dementie lijdende vrouw, haar belachelijk maakten, haar benen in de lucht hielden en haar met een kussen in het gezicht sloegen.

’Fool me once’
De zussen gebruikten hetzelfde type camera dat actrice Michelle Keegan ook gebruikte in de populaire Netflix-serie ’Fool me once’. „Toen we na enkele dagen de beelden bekeken, brak ons hart”, zegt Danielle. „De mensen die voor haar moesten zorgen, maakten misbruik van oma. Op veel van de beelden was ze naakt en verward.”

Lees ook
Meisje (9) door 5 jongens misbruikt tijdens schoolpauze

De twee zussen brachten hun bewijsmateriaal eerst naar het bestuur van het verzorgingstehuis en later ook naar de lokale politie. Het tehuis heeft intussen een nieuw management en de betrokken zorgmedewerkers werden ontslagen en veroordeeld tot straffen van maximaal zes maanden. Eind vorig jaar werden de vier gevangengezet. „Weten dat ze kerstmis en nieuwjaar zonder hun familie hebben doorgebracht, is de beste straf”, aldus Danielle Hinsley.

Paolo wil niet langer bij Nederland horen, maar wil wel in huurwoning blijven (met korting)

‘Hondeneigenaren opgelet’: hondenbrokjes met spelden erin gevonden