in

Niemand komt aan mijn vrouw: Dieven krijgen pak slaag van bejaarde Rinus (74)

“Het is tuig. Gewoon tuig. Ik heb er geen woorden voor.” De 74-jarige Rinus Aret en zijn vrouw Paula krijgen zondagavond de schrik van hun leven tijdens een overval in hun huis in Maarssen. De dader heeft Rinus zwaar toegetakeld met een ijzeren pijp, omdat hij wilde dat het oudere stel hem sieraden en geld gaf.

Rinus ligt inmiddels thuis in zijn bed, herstellend van zijn verwondingen en een lange dag in de operatiekamer. “De verdoving is nu uitgewerkt”, vertelt hij aan Hart van Nederland. “Ik heb hoofdpijn en ik kan slecht zien met dat oog. Ook heb ik een gebroken neus. De kaakspecialist denkt dat ik boven in mijn bot scheurtjes heb zitten.”

Lees ook
Waar blijft een scheet als je hem niet laat?

Nepperd
Hij denkt terug aan zondagavond. Rond 23.00 uur stond er een vreemde man aan de deur. “In een keer vloog hij naar binnen en geeft hij mij een paar klappen op het hoofd met een ijzeren pijp.” Ze vielen daarna mijn vrouw aan. Toen Rinus dat zag ging hij als een beest tekeer. Hij sprong op de overvaller en gaf hem met zijn laatste kracht vuisten in zijn gezicht.

De overvaller weet exact wat hij wil stelen: het horloge van de man. “Ik zeg: ‘Man, dat is een nepperd. Hij zegt: ‘Je liegt.’ Ik zei dat hij kalm moest blijven. Maar toen trok hij me mee en kreeg ik nog een klap in de gang.”

Lees ook
Influencer Nina Warink: 'Niet vies van poseren in lingerie'

Rinus kon niet zien hoe de dader eruit zag: “Er zat een ding om zijn mond en hij had iets op zijn hoofd. Het ging ook zo snel. Het moet volgens mij iemand wezen die hier bekend is. Want wie weet dat ik dat ding om heb? Ik denk dat hij mij eerder heeft gezien.”

Cameratoezicht
Volgens kleinzoon Ricardo is er al eerder in de wijk een woningoverval gepleegd. “Dit is de tweede keer in de wijk, maar vorige keer hadden ze geen buit. Er is hier iets aan de hand.”

Bij Rinus en Paula laten ze dit in elk geval niet nog een keer gebeuren. “Er komt cameratoezicht”, verzekert Ricardo. “Ik ga zo met mijn nicht bij iemand de camera’s ophalen. Die heeft een heel camerasysteem compleet in een doos liggen. Mijn broer gaat die van de week aanleggen.”

Wildplukkers opgepast: besmetting gevaarlijke vossenlintworm ligt op de loer

Merel sterft na extreem fruitdieet en zes jaar zonder water