in

Netbeheerders laten blijkbaar regelmatig jouw zonnepanelen uitvallen: “Levert ons niks op”

Als je kiest voor zonnepanelen, dan doe je dat natuurlijk niet alleen om een groene voetafdruk op de wereld achter te laten. Je wil natuurlijk ook flink wat kosten besparen, door gebruik te maken van je eigen opgespaarde energie. Toch blijkt nu dat de energieleveranciers je flink tegen kunnen werken hierbij.

Stroomstoringen bij netbeheerders
Om stroomstoringen en overbelasting bij de Nederlandse netbeheerders te voorkomen, grijpen steeds meer netbeheerders naar noodoplossingen.

Lees ook
Dit nachtkastje heeft een aansluiting voor je frituur en opslag voor frikandellen!

Hierdoor vallen zonnepanelen steeds vaker en sneller uit. Dit zorgt ervoor dat de gebruikers van zonnepanelen in deze specifieke regio’s steeds minder voordeel hebben van hun panelen. Nou blijkt dus dat netbeheerders bewust op sommige plekken de spanning verhogen, zodat de zonnepanelen sneller uitvallen. Dit kunnen de netbeheerders doen doordat omvormers van zonnepanelen een overspanningsbeveiliging hebben.

Wanneer de spanning boven de 253 volt uitkomt, dan schakelen deze omvormers dus automatisch uit.

Op zonnige dagen, overbelasting
Deze omvormers zijn op deze manier ingesteld, zodat elektriciteitskabels niet kunnen doorbranden. De netbeheerders maken hier voordelig gebruik van om geregeld het net te overbelasten, zodat je minder stroom op kunt slaan.

Lees ook
Boze vrouw pist jaar lang in theepot schoonouders

Vooral op de zonnige dagen komen de ‘stroomstoringen’ veel voor. Dit doen ze dus onder het mom van “overbelasting voorkomen”, maar dit is vooral heel erg goed voor de portemonnee van de netbeheerder zelf.

Als je zonnepanelen niet op kunnen slaan, dan maak je dus automatisch gebruik van de energie van de netbeheerder. Dit is dus erg nadelig voor de gebruiker van de zonnepanelen, maar erg voordelig voor de netbeheerder.

Agent heeft gehoorschade nadat vrouw hem “Ik sta al maanden droog” toeschreeuwde

Prive foto’s van pleegouders John en Daisy uit Vlaardingen gelekt