in

Net bevallen gewonde geit gedumpt op parkeerplaats van bos, dier afgemaakt!

Op de parkeerplaats van het Roggebotbos in Dronten is een vastgebonden geit gedumpt. Het dier had flinke verwondingen en moest uiteindelijk uit haar lijden worden verlost.

De geit bleek bovendien net bevallen te zijn, maar van het jong ontbreekt ieder spoor. De stichting Dierennoodhulp Flevoland is woest en roept de hulp in van het publiek om de dader te vinden.

Een voorbijganger vond de geit gisteren op de parkeerplaats bij het bos. De vier poten van het dier waren met een touw vastgebonden.

Toen Dierennoodhulp Flevoland op de locatie arriveerde, merkten zij dat de geit op één achterpoot niet meer kon staan en dat deze waarschijnlijk gebroken was.

Bovendien hadden medewerkers het vermoeden dat het dier zwanger was of kortgeleden was bevallen.

Inslapen
De geit werd met spoed naar het Diergeneeskundig Centrum De Nieuwe Hanze gebracht, waar bleek dat het dier een zeer gecompliceerde breuk had, net boven haar hoef.

Lees ook
Ga er maar niet gelijk vanuit dat je deze som kunt oplossen – veel slimme mensen hebben het fout!

Alle banden waren gescheurd en de geit had daarnaast een open wond en een zware ontsteking.

Die verwondingen bleken zo ernstig dat is besloten het dier niet te opereren, maar in te laten slapen.

Volgens Susan van de Waal, voorzitter van Dierennoodhulp Flevoland, was de poot dusdanig beschadigd dat het niet meer te herstellen was.

,,Daar konden we niks meer mee, het was zo ernstig. Amputeren bij zo’n grote volwassen geit is vaak geen optie, daar kunnen ze meer last van houden. Zo’n operatie zou dus alleen maar meer leed veroorzaken dan ze nu al had. Dat wilden we niet.”

”Een operatie zou alleen maar meer leed veroorza­ken dan ze nu al had. Dat wilden we niet”
– Susan van de Waal, Dierennoodhulp Flevoland

Geen raad
Nadat de dierenarts een echo van de buik van de geit had gemaakt bleek dat het dier op dat moment niet zwanger was, maar wel recent is bevallen.

Lees ook
Meisje (8 jaar) bosjes ingesleurd en betast: pedofiel droomde over ‘meisjes in luiers’

De stichting vermoedt dat het pasgeboren geitje nog bij de persoon is die de moedergeit op de parkeerplaats achterliet.

,,Wij nemen aan dat diegene zich geen raad meer wist met de geit met de gebroken poot”, zegt Van de Waal.

Dierennoodhulp Flevoland is woest over de actie en heeft mensen via Facebook opgeroepen zich te melden als zij iets hebben gezien of de geit wellicht herkennen.

,,Ik hoop dat we deze zaak kunnen oplossen”, zegt Van de Waal, die graag in gesprek wil met de dumper. ,,Maar de gouden tip zit er nog niet tussen.”

Gruwelijke vondsten
Het is de laatste tijd vaker raak met dierenmishandelingen in de provincie Flevoland. Vorige week werden er in Emmeloord twee afgehakte hondenpoten gevonden.

De poten werden waarschijnlijk verwijderd toen het dier nog leefde. Eerder deze week werden in Emmeloord nog eens twee hondenpoten gevonden, vermoedelijk van hetzelfde dier.

En eind april werd in Lelystad een gruwelijke vondst gedaan toen een hoogzwangere kat aan een brievenbus werd opgehangen.

Terug van weggeweest: sokken in sandalen zijn weer in de mode

3-jarig jongetje in heet water gegooid omdat hij in zijn luier had gepoept