in

Nepagent die man ontvoerde, speelde ook agent in Flikken Maastricht

Een Amsterdammer die eerder als figurant in de tv-serie Flikken Maastricht te zien was als agent, blijkt nu betrokken te zijn geweest bij een schokkende ontvoeringszaak in Den Haag. Sergio N., een verdachte in de zaak, wordt ervan beschuldigd zich te hebben voorgedaan als politieagent bij de ontvoering van de 28-jarige Lakshan. Hij zou daarbij politie-uniformen en attributen hebben gebruikt. Na zijn aanhouding kreeg hij echter te maken met ernstige verlammingsverschijnselen, wat hem naar eigen zeggen doet verlangen naar euthanasie als hij langer vast blijft zitten.

De Amsterdammer, die in het najaar van 2021 te zien was in Flikken Maastricht als achtergrondfiguur, maakte deel uit van de ontvoeringszaak rondom Lakshan, waarvoor hij donderdag voor de rechter verscheen. De ontvoering van Lakshan kreeg veel aandacht nadat zijn familie alarm sloeg over zijn verdwijning. Na tien dagen wist Lakshan zelf te ontsnappen uit een chalet in de Belgische bossen, waar hij werd vastgehouden door zijn ontvoerders, schrijft het AD.

Lees ook
Wendy van Dijk met spoed afgevoerd naar ziekenhuis: ’Wat een toestand dit’

Tijdens de ontvoering droegen de nepagenten, inclusief mogelijk Sergio N., uniformen die er authentiek uitzagen, compleet met politie-riemen met vuurwapens, boeien en politiestickers. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat N. en zijn medeplichtigen regelmatig werden ingehuurd voor dergelijke criminele activiteiten. De officier van justitie verklaarde: “Hij werd beschouwd als de leider, degene die het team aanstuurde.” N. wordt nu betuigd dat hij niet op de hoogte was van de ware bedoelingen van de ontvoering en biedt zijn excuses aan aan het slachtoffer.

Tijdens de rechtszitting werd Sergio N. in een rolstoel de rechtszaal binnengebracht, lijdzame symptomen vertonend als gevolg van een neurologische aandoening. Zijn advocaat betoogde dat N.’s gezondheid verslechtert door gebrek aan medicatie in detentie. N. zelf gaf aan dat hij, gezien zijn huidige fysieke toestand, liever voor euthanasie kiest dan langer vast te blijven zitten.

Lees ook
Oma (86) gedraagt zich vreemd: Zussen plaatsen verborgen camera in slaapkamer en schrikken

Gestolen helmen van arrestatieteam
Het roept vragen op of N. zijn kennis van politiezaken mogelijk heeft verkregen tijdens zijn werk als figurant in “Flikken Maastricht” tweeënhalf jaar eerder. Het is onduidelijk of er bij die opnames uniformen zijn verdwenen. Bovendien was Sergio N. eerder betrokken bij de handel in politiegerelateerde voorwerpen, zoals blijkt uit zijn veroordeling een jaar geleden wegens het verhandelen van gestolen helmen. Deze helmen, gedragen door leden van een arrestatieteam, waren enkele maanden eerder gestolen.

Zijn advocaat beweert echter dat N. slechts handelde in politieattributen voor film- en tv-producties en deze aan verzamelaars verkocht. Ze benadrukt dat zijn intentie niet was om ze voor criminele doeleinden te gebruiken. Desondanks vermoedt justitie dat hij ook betrokken is bij wapenhandel. Bij zijn eerdere veroordeling voor heling van de helmen ontving Sergio N., die een uitgebreid strafblad heeft, een straf van bijna een jaar. Op dat moment zat hij al in een rolstoel en ervoer hij klachten tijdens zijn detentie.

Zoontje van Glennis Grace durft huis niet meer uit!

Veel ophef over ‘ranzige foto’ van Monique: “Ben er al 46 mee geworden”