in

Nederlanders opgepakt voord moord meisje (11) in België

In verband met de tragische dood van een elfjarig meisje in België vorig jaar, zijn twee Nederlanders gearresteerd. De schietpartij resulteerde in het overlijden van het meisje, terwijl haar vader en twee zussen gewond raakten. De verdachten, een 31-jarige man en een 24-jarige vrouw, worden beschuldigd van betrokkenheid bij de moord op het meisje en poging tot moord op haar familieleden, aldus een woordvoerder van het openbaar ministerie in Antwerpen tegen NU.nl.

Lees ook
Man dood nadat hij levende octopos in achterwerk stopt

De arrestaties vonden plaats na huiszoekingen in Amsterdam, Rotterdam en Breda. Eerder werden eind februari al twee verdachten in België gearresteerd, een 53-jarige vrouw en een 21-jarige man. De man is inmiddels vrijgelaten, terwijl de vrouw nog in hechtenis zit.

De fatale schietpartij vond plaats in het Antwerpse district Merksem, waarbij schutters met een kalasjnikov op een garagedeur schoten waarachter het meisje met haar gezin verbleef. Ze waren op dat moment aan het eten. Het onderzoek naar de schietpartij is nog gaande, en er wordt vermoed dat er een link is met de drugswereld. Het slachtoffer was namelijk een nichtje van een Belgische drugsbaas.

Lees ook
Twee doden woning Drunen zijn moeder en zoon

België heeft Nederland verzocht om de uitlevering van de verdachten.

Man (62) werd 217 keer gevaccineerd tegen Covid-19, hoe gaat het nu met hem?

Doodgestoken kind in Boekel: mogelijk verband met dodelijk verkeersongeluk