in

Na 19 jaar huwelijk ontdekte Jan dat zijn vrouw vroeger een man was

Als we het hebben over liefdesrelaties en de ingrediënten om het lang vol te houden, praten we vaak over het broodnodige vertrouwen.

Dit wordt over het algemeen beschouwd als een essentiële voorwaarde voor het creëren van een duurzame relatie, en noch fysieke aantrekkingskracht noch medeplichtigheid kunnen overleven als deze ontbreekt.

En het is precies het vertrouwen dat de hoofdrol speelt in het verhaal dat we je hieronder vertellen: dat van een man die na 19 jaar ontdekte dat zijn vrouw hem een fundamenteel onderdeel uit haar verleden had verzwegen.

Na het einde van een eerder huwelijk trouwde Jan in 1993 met Monica, een Indonesisch meisje dat de oppas van zijn kinderen was geweest en die ongeveer 15 jaar jonger was dan hij.

Lees ook
Man moet ter compensatie 164.000 euro aan ex-vrouw betalen voor 27 jaar huishoudelijk werk

Tijdens het bureaucratische proces van de documenten had het immigratiekantoor twijfels geuit over de identiteit van de vrouw, maar het paar was erin geslaagd om hun terughoudendheid te overwinnen en hun verbintenis werd goedgekeurd.

Een nieuw leven begon voor hen: Monica werd moeder en een oudere zus voor de twee kinderen van Jan, en 19 jaar lang leefde het gezin in vrede.

Bovendien hadden de twee, gezien de aanwezigheid van de kinderen, besloten geen andere kinderen te willen.

De dingen begonnen te veranderen toen Monica een fulltime baan vond en vaker begon uit te gaan. Ze droeg steeds opzichtiger kleding en een van zijn zonen zei dat hij haar in een nachtclub had gezien.

Jan vond berichten tussen haar en andere mannen op de computer van zijn vrouw en de argumenten werden steeds heftiger.

Het was in dit stadium dat er geruchten over haar begonnen te arriveren: een vriend vertelde Jan dat Monica in werkelijkheid een man was of tenminste was geweest, en de zoon meldde andere soortgelijke geruchten aan zijn vader.

Lees ook
Deze vrijstaande villa in op Funda staat te koop voor maar 129.500 euro!

Jan, geïrriteerd door twijfels en jaloezie, besloot voor eens en voor altijd Monica ermee te confronteren: hij vertelde haar dat hij de waarheid had ontdekt en vroeg haar direct haar verleden op te helderen.

In het nauw gedreven, kon Monica niets anders doen dan toegeven: ze bekende dat ze als man was geboren en vervolgens een operatie had ondergaan om van geslacht te veranderen.

Vanaf dat moment was ze een vrouw geworden, en om deze reden had ze het niet nodig geacht om haar eerdere identiteit aan haar man te onthullen.

Het was de vrouw ook gelukt om 19 jaar lang te doen alsof ze maandverband gebruikte, om te verbergen dat ze biologisch gezien geen vrouw was.

De klap voor het gezin was natuurlijk vreselijk, vooral vanwege het vertrouwen waar we het eerder over hadden, en natuurlijk gaf alles aanleiding tot een lange en zeer complexe juridische strijd.

Hoe zou jij in zo’n situatie hebben gereageerd?

9 gevaarlijke tattoos waardoor je in de problemen kunt raken omdat je de betekenis niet weet

14 voorwerpen die in je achterste passen mocht je eens iets anders willen proberen