in

Moeder weigert haar dochter suiker te laten eten, jaren later is dit het resultaat!

Ouders vaak op zoek zijn naar de beste manier om hun kinderen op te voeden, neem Shannon, een toegewijde gezondheidsfanaat. Vanaf de geboorte van haar dochter Grace, besloot Shannon haar een strikt dieet van geen suikers en koolhydraten te geven. Deze onconventionele aanpak trok al snel de aandacht van de media, wat leidde tot een golf van zowel positieve als negatieve reacties. Shannon, echter, is trots op haar beslissing en benadrukt de positieve effecten die het heeft gehad op Grace.

Gezonde filosofie
Shannon, afkomstig uit Brisbane, heeft haar hele volwassen leven een grote interesse gehad in voeding en gezondheid. Haar overtuiging dat voedsel het lichaam kan voeden of vergiftigen, leidde tot haar beslissing om haar toekomstige dochter op een unieke manier te voeden. Deze beslissing was niet alleen een mijlpaal in haar leven, maar ook in dat van Grace. Shannon leeft al jaren volgens het motto: “Je bent wat je eet!” en heeft een sterke overtuiging in de impact van voeding op de gezondheid.

Lees ook
Juultje Tieleman overrompeld fans met wel héél gewaagde foto’s!

Paleo Dieet
Shannon, die zelf een fervent aanhanger is van het paleo dieet, besloot dit ook toe te passen op de voeding van haar dochter. Ze wilde Grace niet blootstellen aan oververwerkt voedsel en koos voor natuurlijke, biologische producten zonder suiker en koolhydraten. Het paleo dieet, dat ze in 2010 ontdekte, moedigt de consumptie aan van voedingsmiddelen die in de tijd van de Paleolithische mens beschikbaar waren, zoals vis, vlees, fruit en groenten.

Wetenschap achter het dieet
Medische experts hebben gemengde meningen over het paleo dieet. Ze erkennen dat mensen in de steentijd gezonder aten dan wij nu doen, met een dieet rijk aan eiwitten, vezels, omega-3 vetzuren, vitaminen en mineralen, en met minder natrium. Echter, de levensstijl van jagers-verzamelaars bracht ook gezondheidsrisico’s met zich mee, zoals parasieten en infecties. Het paleo dieet sluit bovendien belangrijke voedselgroepen zoals zuivel, granen en peulvruchten uit, wat vragen oproept over de volledigheid ervan, vooral voor een opgroeiend kind.

Shannon’s rigoureuze Aanpak en de gevolgen
Shannon raadpleegde haar arts over het paleo dieet voor haar baby, maar kreeg te horen dat er weinig bekend was over de effecten ervan op kinderen. Desondanks zette Shannon haar plan door, met de uitzondering van borstvoeding tijdens de eerste levensmaanden van Grace. Ze voedde haar dochter met paleo-vriendelijke voedingsmiddelen zoals biologische kip en groenten, en vermijdde suikers en koolhydraten.

Lees ook
Treinrukker slaat weer toe: "Ik wilde gezien worden"

Het resultaat: een gezond kind?
Volgens Shannon heeft het dieet haar dochter goed gedaan. Ze beweert dat Grace, die nu 13 maanden oud is, slechts één keer ziek is geweest met een milde verkoudheid. Shannon is ervan overtuigd dat het dieet heeft bijgedragen aan de sterke gezondheid van haar dochter, aangezien Grace is blootgesteld aan andere kinderen met verkoudheden en infecties maar zelf gezond is gebleven.

Reacties
Shannon’s keuze heeft veel discussie opgeroepen, zowel online als in haar eigen gemeenschap. Sommige ouders en gezondheidsexperts zijn bezorgd over het gebrek aan bepaalde voedingsstoffen in het paleo dieet, vooral voor een opgroeiend kind. Anderen prijzen Shannon voor haar toewijding aan natuurlijke voeding

Wat vind jij van deze onconventionele aanpak? Laat het ons weten door een reactie op Facebook te plaatsen.

Zon van korte duur: Het gaat weer sneeuwen!

“Wie krijgt voorrang? Het aantal fouten zal je verbazen!”