in

Moeder verkrachte en gedode Chanel-Naomi (7) vreest vrijlating ‘Monster van Assen’

Een nieuw hoofdstuk ontvouwt zich in de tragedie van de 25 jaar oude moordzaak rond Chanel-Naomi Eleveld. Op slechts 7-jarige leeftijd speelde het meisje in de zandbak met buurtkinderen toen ze door de buurman, enkele huizen verderop, naar binnen werd gelokt. Een gruwelijk lot wachtte haar: ze werd verkracht, gewurgd en begraven in de kruipruimte van zijn woning.

Het duurde drie weken voordat Jan S., de dader die inmiddels bekend staat als ‘het Monster van Assen’, werd gearresteerd en het lichaam van het meisje werd gevonden. Hij werd veroordeeld tot levenslang. Echter, na bijna 25 jaar lijkt er een mogelijk einde te komen aan die straf.

Lees ook
Droevig bericht voor de familie van Rob de Nijs: Onverwacht heengegaan.

Voor Yvonne Eleveld, de moeder van Chanel-Naomi, is de mogelijke vrijlating een zware klap. “Levenslang betekent levenslang. Die man vormt een gevaar voor de samenleving, dat werd destijds ook tijdens de rechtszaak benadrukt. En nu zou hij vrijgelaten worden? Nee, absoluut niet. Er lopen nog meer kinderen rond, weet je?”

Petitie
Yvonne is vastbesloten dat de dader achter de tralies moet blijven en heeft zelfs een petitie gestart. Volgens de mensenrechten moet na 25 jaar gevangenisstraf door het Adviescollege Langgestraften worden beoordeeld of de veroordeelde terug kan keren in de samenleving.

Lees ook
Peter op heterdaad betrapt tijdens geheime date met Nicolleke

De belangen van nabestaanden en slachtoffers worden zorgvuldig afgewogen, en het risico op herhaling wordt beoordeeld. Het onafhankelijke college zal aanstaande maandag een hoorzitting houden waar Yvonne en haar advocaat Richard Korver hun standpunt kunnen toelichten. Ook Jan S. zal uitgebreid worden onderzocht en gehoord. Uiteindelijk zal het college na enige tijd advies uitbrengen.

Voor Yvonne staat het vast: Jan S. mag niet vrijkomen. Dat zal ze maandag krachtig betogen. “Chanel-Naomi is al 25 jaar weg. Je blijft je dochter altijd missen. Zij krijgt geen tweede kans, was het maar zo. Dus hij verdient ook geen nieuwe kans.”

Bauke Vaatstra (85), vader van vermoorde Marianne (16), overleden

Politie arresteert 11-jarige die met BMW en gestolen caravan op snelweg rijdt