in

Moeder gaat op vakantie en laat baby 10 dagen alleen thuis: Baby overleden

Een 32-jarige vrouw uit de Amerikaanse staat Ohio is maandag veroordeeld tot een levenslange celstraf zonder kans op vervroegde vrijlating. De vrouw was afgelopen zomer tien dagen op vakantie gegaan en had haar 16 maanden oude dochter alleen achtergelaten in de box.

De rechter veroordeelde Kristel Candelario vorige maand al wegens moord, maar maandag kreeg de vrouw haar straf te horen. Rechter Brendan Sheehan van het County Common Pleas Court zei tegen Candelario dat ze ‘het ultieme verraad’ had gepleegd door haar dochter zo lang alleen achter te laten, zonder eten en drinken.

Lees ook
Vrouw en kind overleden bij gezinsdrama in Leuven, baby zwaargewond

,,Net zoals je Jailyn niet uit haar gevangenschap hebt gehaald, zou jij ook de rest van je leven in een cel zonder vrijheid moeten doorbrengen’’, zei Sheehan. ,,Het grote verschil is dat jij in de gevangenis wel kunt rekenen op eten en drinken, iets wat jij je eigen dochter hebt ontzegd.’’

Candelario liet haar dochter Jailyn in juni 2023 in hun huis in Cleveland achter toen ze zelf op vakantie ging naar Detroit en Puerto Rico. Toen ze tien dagen later van haar trip terugkeerde, ontdekte ze dat het meisje niet meer ademde en belde ze 911. Hulpverleners troffen het kind ernstig bevuild en ‘extreem uitgedroogd’ aan en verklaarden haar kort na aankomst dood. Uit een autopsie bleek dat de peuter was gestorven door verhongering en ernstige uitdroging.

Lees ook
Rechter genadeloos over parkeerboete voor huisarts die met spoed naar patiënt moest

Candelario, die kampt met depressie en aanverwante geestelijke gezondheidsproblemen, zei dat ze dagelijks om vergeving heeft gebeden. ,,Het verlies van mijn baby Jailyn doet ontzettend veel pijn’’, zei ze. ,,Ik ben enorm aangedaan door alles wat er is gebeurd. Ik probeer mijn daden niet te rechtvaardigen, maar niemand wist hoeveel ik leed en wat ik doormaakte… God en mijn dochter hebben mij vergeven.’’

Terras vraagt 10 euro voor stoelen in de zon, terwijl zitten in de schaduw gratis is

Man steelt kinderfiets, getuige treft meisje (10) in tranen aan