in

Moeder die verdacht wordt van doden zoon (9) werkte als basisschooljuf

In het ogenschijnlijk rustige rijtjeshuis aan de Prinses Marijkestraat in Hardinxveld heeft zich afgelopen weekend een hartverscheurende tragedie voltrokken. Terwijl de wasknijpers nog aan het rek hangen en zakken boomschors klaarliggen voor gebruik in de tuin, wordt de dood van een 9-jarige jongen betreurd. Bij de voordeur staan knuffelberen en kaarsjes als een stille herinnering aan het verlies. Het verdriet richt zich ook op zijn 36-jarige moeder, een basisschooljuf, die nu als enige verdachte wordt aangemerkt. Buurtbewoners en kennissen zijn met stomheid geslagen, en velen vragen zich af: “Hoe heeft dit kunnen gebeuren?”

Het drama heeft de Prinses Marijkestraat in zijn greep, zelfs dagen na het incident. Bewoners slapen slecht en kunnen zich moeilijk concentreren. De ongelooflijke gebeurtenissen en het gebrek aan antwoorden vormen een zware last voor de buurt. Een bezorgde buurvrouw heeft zelfs het gemeentehuis bezocht in haar zoektocht naar verklaringen voor dit tragische voorval.

Lees ook
Patty Brard met grote spoed naar ziekenhuis vanwege ontploft gezicht

De gemeente heeft in reactie op het verdriet een bijeenkomst gepland ter nagedachtenis van het overleden jongetje, die op donderdagavond zal plaatsvinden. De uitnodiging is verstuurd naar zo’n veertig buren en andere betrokkenen, met als doel om samen te luisteren, elkaar te steunen en de emoties te delen.

Het is des te verwarrender omdat de verdachte moeder altijd bekendstond als geduldig en liefdevol, vooral jegens haar zoon. Ze was zelfs een basisschooljuf en had een goede relatie met de kinderen in de buurt. Haar school heeft vanwege privacyoverwegingen nog niet gereageerd op vragen van de pers.

Veel buurtbewoners bewonderden haar moed en doorzettingsvermogen als alleenstaande moeder. Toen ze met verlof ging in 2021, was ze nog op zoek naar een geschikte basisschool voor haar zoon. In die periode brachten moeder en zoon veel tijd samen door, genietend van activiteiten zoals spelen, skeeleren, zwemmen in hun tuinzwembad en tuinieren. Een buurvrouw herinnert zich dat de jongen een geweldige zomer had.

Lees ook
Verdachte s*ksueel misbruik nichtje komt op vrije voeten na smeekbede

Het verdriet en de verwarring blijven hangen in de buurt. Buurtbewoners worstelen met vragen over wat er precies in het huis is gebeurd en hoe het tot deze tragedie heeft kunnen leiden. De politie heeft nog geen informatie vrijgegeven over het lopende onderzoek, en het Openbaar Ministerie heeft aangekondigd dat het voorarrest van de verdachte moeder met twee weken is verlengd.

Het nieuws van de jongen’s dood heeft de hele straat diep geraakt. Als bewoners elkaar ontmoeten, is het gespreksonderwerp onvermijdelijk het tragische voorval. Toon Verheugt, een expert op het gebied van kinderdoding, benadrukt tegen het AD hoe ingrijpend het is als een kind door een ouder wordt omgebracht. Het is een zeldzame gebeurtenis, maar wanneer het gebeurt, heeft het een verwoestende impact, niet alleen op familie en vrienden, maar ook op de hele gemeenschap. Het is vaak onverwacht, en ogenschijnlijk normale gezinnen kunnen erdoor getroffen worden. Verheugt benadrukt dat het doden van een kind meestal een wanhoopsdaad is en niet betekent dat de ouder niet van het kind hield; integendeel, het gebeurt vaak uit liefde en wanhoop.

“Mijn ex irriteerde me, dus ik stofzuigerde hem na een pikante maaltijd. Zijn sigaar stond in de fik!”

Vrouw kan geen wc vinden en poept als een koe op de roltrap