in

Moeder deelt de laatste momenten van haar dochter op Facebook: Dit is waarom

Het verhaal van de 5-jarige Zoey Catherine Daggett is hartverscheurend en tegelijkertijd vol liefde en moed. Dit jonge meisje, vol levenslust en speelsheid, moest een oneerlijke strijd aangaan tegen k*nker die haar uiteindelijk op 4 juli het leven kostte.

Haar tragische verhaal heeft mensen over de hele wereld geraakt, en de foto’s van haar laatste momenten, gedeeld op Facebook, dienen als een bron van troost en inspiratie.

Zoey werd gediagnosticeerd met k*nker op de zeer jonge leeftijd van drie jaar. Voor die tijd was ze een typisch vrolijk en actief kind, dat vol enthousiasme de wereld om zich heen verkende.

Net als andere kinderen van haar leeftijd genoot ze van spelen en het ontdekken van nieuwe dingen. Ze was een stralende zon in het leven van haar ouders en iedereen die haar kende.

Echter, zoals het lot soms wreed kan zijn, begon Zoey’s gezondheid te verslechteren. Op een dag viel ze tijdens het spelen, en al snel volgde een verlies van kracht in beide handen.

Lees ook
Kim Feenstra laat in mini bikini zien dat ze zin heeft in de zomer

Haar ouders, ongerust en bang, brachten haar naar het z!ekenhuis, waar ze geconfronteerd werden met het verwoestende nieuws dat hun dochter DIPG had, een zeldzame en agressieve vorm van hersenk*nker.

Deze diagnose was een nachtmerrie die het leven van Zoey en haar familie voorgoed zou veranderen. DIPG is een genadeloze z!ekte waar momenteel geen genezing voor bestaat, en de vooruitzichten zijn bijzonder somber. Zoey’s ouders, Casey en haar vader, wiens namen niet genoemd worden in het oorspronkelijke artikel, werden geconfronteerd met de ondraaglijke realiteit dat ze hun geliefde dochter zouden verliezen.

Ondanks deze verwoestende diagnose en het hartverscheurende vooruitzicht dat hen te wachten stond, bleven Zoey en haar ouders samen sterk. Gedurende twee jaar onderging Zoey talloze behandelingen in de hoop de z!ekte te verslaan. Er was een moment van hoop toen ze positief reageerde op een stralingsbehandeling in een z!ekenhuis in Duitsland. Maar zoals vaak het geval is bij DIPG, keerde de z!ekte genadeloos terug.

Het was op 4 juli 2018 dat Zoey de wereld verliet, omringd door de liefde van haar familie in de Verenigde Staten. Maar voordat ze haar laatste adem uitblies, realiseerden haar ouders zich dat ze kostbare momenten met hun dochter zouden delen. Ze verzamelden hun familie en vrienden om afscheid te nemen en Zoey te omringen met liefde en warmte.

Lees ook
Gabby (24) vertelt: “Ik zoek een man maar hij moet minstens 1 miljoen hebben”

Deze momenten werden vastgelegd in foto’s, die Zoey’s moeder, Casey, moedig besloot te delen op Facebook. Ondanks het hartverscheurende karakter van deze foto’s beschouwde Casey ze als prachtige herinneringen aan hun laatste momenten samen. Ze wilde deze intieme momenten delen met anderen, in de hoop dat hun verhaal anderen zou inspireren en troosten.

De foto’s tonen Zoey’s moeder en vader, zittend op de bank met hun geliefde dochter tussen hen in. De familie zong Disney-liedjes en keek naar een Harry Potter-film terwijl ze zich om Zoey heen schaarden. Deze momenten van vrede en liefde werden plotseling verstoord toen Zoey’s hart stopte, slechts een half uur na het einde van de film.

Zoey Daggett and mum Caseby
5-year-old girl, full of life and love who just graduated from kindergarten, died of brain cancer in Fairport on Wednesday.
Zoey Catherine Daggett died at 4:17 p.m. on the Fourth of July, one day shy of two years since she first had symptoms of her brain tumor.

Casey deelde de foto’s met de wereld en vertelde dat ze deze momenten wilde vastleggen, zodat ze voor altijd in hun herinneringen zouden voortleven, zelfs als haar eigen geheugen zou vervagen.

De Facebookpagina “Zoey’s Light” is nu een bron van hoop en inspiratie geworden. De familie wil de liefde en het licht dat Zoey tijdens haar leven verspreidde, delen met anderen. Ze willen Zoey’s kracht gebruiken om anderen te helpen, lief te hebben en dankbaar te zijn voor elk moment.

Vader doodgestoken in Nijmegen, zoon gewond

Ouders gedwongen om 13-jarige dochter van beademing te halen na heftig slaapfeestje