in

Michiel probeert nekwond nog dicht te drukken, maar zijn hond Obbe overleeft vijftien messteken niet

De ochtendwandeling van Michiel Brouwer uit Baarn nam een tragische wending toen zijn trouwe metgezel, rottweiler Obbe, verwikkeld raakte in een gevecht met een golden retriever. De confrontatie escaleerde snel toen de eigenaar van de golden retriever een mes trok en Obbe maar liefst vijftien keer neerstak. Ondanks een heldhaftige strijd van zes dagen heeft Obbe het niet overleefd.

Het incident, dat zich afspeelde op zondag 18 februari, schokte Brouwer en zijn familie diep. Een rustige ochtendwandeling eindigde in chaos en bloedvergieten toen Obbe en de golden retriever in een gevecht belandden. De eigenaren probeerden tevergeefs hun honden te scheiden voordat de aanval plaatsvond.

Lees ook
Pas op voor bedelaars die allemaal exáct hetzelfde kartonnen bordje gebruiken

Brouwer beschrijft het moment van de aanval als onbeschrijfelijk. Hij werd verrast door de snelle en gewelddadige reactie van de eigenaar van de andere hond, die Obbe herhaaldelijk stak. Ondanks zijn eigen verwondingen probeerde Brouwer zijn geliefde hond naar veiligheid te brengen.

Obbe werd met spoed naar een dierenziekenhuis gebracht, waar hij twee operaties onderging in een poging zijn leven te redden. Helaas waren de verwondingen te ernstig, en afgelopen vrijdag werd besloten om Obbe te laten inslapen. De kosten van de medische behandelingen bedroegen naar schatting bijna 20.000 euro.

Lees ook
Ook meisje 14 overleden na schietpartij Rotterdam Erasmus MC

De familie Brouwer is overweldigd door steunbetuigingen van vrienden en kennissen, maar heeft besloten geen inzamelingsactie te starten. Ze willen liever in alle rust omgaan met het verlies van Obbe en het traumatische voorval.

De eigenaar van de golden retriever heeft zichzelf bij de politie aangegeven, maar het onderzoek naar de mishandeling van Obbe loopt nog. Er zal later worden besloten of de man zich voor de rechter moet verantwoorden.

Vandaag heeft de familie Brouwer in besloten kring afscheid genomen van Obbe tijdens zijn crematie. Michiel Brouwer benadrukt dat hij Obbe wil herinneren zoals hij was: een speelse en liefdevolle metgezel die veel te vroeg uit hun leven is weggerukt.

2 wielrenners doodgereden: Op slag dood

Vader stond langs de lijn toen hij naar huis werd geroepen: zijn zoon Jarno (19) was verongelukt