in

Meisje (9) overleden nadat ze onder ijs zakt

Een quadtocht over een ondergelopen en bevroren weiland in het Limburgse Landgraaf heeft het leven gekost aan een 9-jarig meisje. Ze raakte zwaargewond toen de quad tijdens een ritje met haar vader door het ijs zakte en overleed later aan haar verwondingen. Het gaat volgens de politie om een noodlottig ongeval.

De quad met het tweetal zakte volgens de politie omstreeks kwart voor twee zondagmiddag plotseling door het ijs van het weiland aan de Maastrichterweg. Vader en dochter kwamen in het water terecht. Dat was op de bewuste plek zo diep dat het meisje onder het ijs verdween.

Lees ook
Vrouw (36) gaat voor het eerst naar bed met haar 63-jarige man: ”Enorme teleurstelling zeg

De vader kon op eigen kracht uit het water komen. Brandweerlieden wisten zijn dochter te lokaliseren onder het ijs en slaagden erin haar uit het water te halen. Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis, waar ze aan haar verwondingen overleed, meldt de politie maandagochtend.

Lees ook
Dronken automobilist haalt dronken vriend op bij politiebureau

Hoe het met de vader gaat, is niet bekendgemaakt. ,,Uit respect voor de nabestaanden worden verder geen mededelingen gedaan”, zo laat de politie weten.

De quad werd later ook uit het water gehaald. Een politiewoordvoerder zei zondag tegen de regionale omroep 1Limburg dat het gaat om een heuvelachtig weiland waar veel water is blijven staan.

Verschrikkelijk nieuws naar buiten gebracht over de vermiste Yoran Krol (16)

Vermiste oud-Feyenoorder Stephen Laybutt (46) dood gevonden