in

Meisje (5) dood na graven kuil op strand, broer (7) zwaargewond

FORT LAUDERDALE – Een vijfjarig meisje is overleden nadat zij samen met haar twee jaar oudere broer een kuil had gegraven op een strand in Miami. Het meisje werd bedolven onder het zand en overleefde dat niet.

Sloan Mattingly, zoals het kindje heet, was samen met haar zevenjarige broer een kuil aan het graven op het strand van de Amerikaanse badplaats Fort Lauderdale. Het ging mis toen de kuil, die op dat moment ruim een meter diep was, instortte. Dat schrijft onder meer The Guardian.

Lees ook
Caroline Tensen klaagt over lange werkdagen: ‘Soms wel 4,5 uur!’

Maddox werd tot zijn borst begraven, terwijl zusje Sloan volledig onder het zand verdween. Zo’n twintig volwassenen probeerden de kinderen met hun handen en plastic schepjes te bevrijden. Er was daarnaast wachten op professionele hulp, omdat er geen strandwacht aanwezig was. Sloan overleed, zoals gezegd, terwijl de huidige toestand van Maddox onduidelijk is.

Lees ook
Horrorbeelden: Mike in Spanje aangevallen door krokodil in zwembad!

’Afschuwelijke situatie’
Een woordvoerder van de brandweer spreekt van een ’afschuwelijke situatie’. „Stel je voor dat je kinderen vrolijk aan het spelen zijn in het zand en even later heb je te maken met een levensbedreigende situatie.”

In Nederland waarschuwt de strandwacht om nooit een kuil te graven op het strand die dieper is dan je heupen.

Lichamen van jarenlang vermiste kinderen gevonden in beton en kofferbak

Meisje (9) door 5 jongens misbruikt tijdens schoolpauze