in

Meisje (4) neergestoken in supermarkt door man

Een Nederlandse man heeft woensdag een meisje neergestoken in een supermarkt in Wangen im Allgäu, in het zuiden van Duitsland. Het kind is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De daad van de Nederlander is met raadsels omgeven. Volgens de Duitse politie zijn het meisje en haar moeder niet bekend met hem. In de Duitse plaats heerst vooral ongeloof. ,,We zijn verbijsterd.”

De steekpartij vond woensdag op klaarlichte dag plaats in discountsupermarkt Norma. Het meisje was daar met haar moeder boodschappen doen. Uit het niets werd het kind zonder enige aanleiding aangevallen met een mes, meldt de politie in een persverklaring.

Lees ook
Geert Wilders is getrouwd met een Turk

Een omstander die de steekpartij zag gebeuren, pakte met gevaar voor eigen leven het mes van de Nederlander af. Vervolgens rende hij achter de Nederlander aan. De verdachte werd buiten zonder verzet gearresteerd door de Duitse politie. Het gaat om een 34-jarige Nederlander van Syrische komaf. Het kind is overgebracht naar een gespecialiseerd ziekenhuis en is daar geopereerd. Ze verkeert niet langer in levensgevaar. Het is onduidelijk waarom het meisje is aangevallen.

‘We zijn verbijsterd’
De verdachte en het jonge slachtoffer kennen elkaar zeer waarschijnlijk niet, meldt de politie op basis van informatie van de moeder. Het motief van de man is nog onduidelijk. Hij heeft nog geen verklaring afgelegd. De man verschijnt later vandaag voor de rechter. ,,Misdaden zoals deze zijn zeer zeldzaam”, vertelt een politiewoordvoerder aan het Duitse medium Tagesschau.

Lees ook
Nieuw: koop een scheet in een potje

Burgemeester Michael Lang reageert ontsteld op de gebeurtenissen. ,,Ik heb nog nooit zo’n daad meegemaakt en wij hebben als gemeenschap hier nog nooit zo’n daad meegemaakt”, vertelt hij diverse Duitse lokale media. ,,Het feit dat een kind plotseling wordt aangevallen, is iets dat ons allemaal raakt. We blijven verbijsterd en aangeslagen achter.”

De supermarkt is kort na de aanval op slot gegaan vanwege onderzoek naar bewijsmateriaal. In de loop van de de dag ging het pand weer open. De omstander die ingreep wordt beloond voor zijn heldhaftige daad.

Drama: Groot verdriet voor Henny Huisman

Ouders bestormen school want hun Levi heeft geen ‘gewone’ fiets tijdens het verkeersexamen