in

Meisje (3) zwaargewond bij aanrijding met Fatbike

Een driejarig meisje is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een Fatbike in de Veestraat in Breda. Dat gebeurde in de buurt van een grote speeltuin. Even verderop is een traumahelikopter geland voor assistentie.

Het kindje is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Dat gebeurde onder begeleiding van een trauma-arts en de politie. Agenten hielden het verkeer tegen, zodat de ambulance meteen kon doorrijden.

Lees ook
Bruid breekt beide voeten tijdens het dansen op haar bruiloft

Op het moment dat het ongeluk gebeurde, waren er veel mensen in de speeltuin. De omgeving is volledig afgezet en de politie hoort meerdere getuigen.

IJscowagen
Vlak voor of tijdens de aanrijding reed er een ijscowagen in de wijk. Volgens de politie zou dat een belangrijke getuige kunnen zijn en daarom was de politie op zoek naar de bestuurder. Die heeft zich inmiddels bij de politie gemeld.

Lees ook
Moeder vraagt gebeden voor dochter nadat haar vriend haar in coma slaat

Meerdere mensen vertellen op locatie tegen een 112-correspondent dat er op de plek vaker ongelukken gebeuren, omdat mensen met een fatbike daar vaak te hard rijden. Hoe dit ongeluk kon gebeuren, is nog onduidelijk.

Man gezocht voor aanranding 8-jarig meisje bij speeltuin

Man sluipt huis binnen en vergrijpt zich aan 69-jarige bewoonster