in

McDonald’s-manager Amy als mummie teruggevonden

Haar volgelingen dachten dat ze ’Moeder God’ was en hielden haar lichaam na haar dood bij tot ze helemaal gemummificeerd was. Dit is het onwaarschijnlijke verhaal van Amy Carlson, in een vorig leven Jeanne d’Arc, Marilyn Monroe en Cleopatra, daarna manager in een McDonald’s-restaurant en uiteindelijk gestorven als uitgemergelde sekteleider.

Amy Carlson was ooit een gewoon meisje uit Kansas dat het supergoed deed op school. Later werd ze een ambitieuze vrouw die het tot restaurantmanager schopte bij McDonald’s. Maar dan, van de ene dag op de andere, zag ze ’het licht’, gooide ze haar verleden overboord en startte ze de Love Has Won-sekte. Om ruim tien jaar later te sterven door orgaanfalen. Haar lichaam was compleet afgetakeld, omdat ze „alle ziektes van de wereld moest dragen.”

Het was de politie die in 2021 in een huis in Colorado haar gemummificeerde lichaam vond. De sheriff van Saguache County voerde toen een controle uit in de woning in Crestone, in het zuiden van Colorado. De vader van een 2-jarige kind had een klacht ingediend tegen zijn ex, die lid geworden was van de sekte en hun peuter had meegenomen.

In de woning vonden agenten totaal onverwacht de stoffelijke resten van Carlson. Ze was opgebaard in een soort van slaapzak. Het lichaam was versierd met bloemen en kerstverlichting. Om haar lichaam daar te brengen, hadden de sekteleden door vijf Amerikaanse staten gereden. Ze lag achteraan in een SUV, zo verklaarde een van hen.

Lees ook
Dennis Schouten kiest ervoor om uit het leven te stappen: 'Heb er alles aan gedaan

534 keer gereïncarneerd
Na de ontdekking van het lichaam van Carlson werden verschillende volgelingen in hechtenis genomen op verdenking van misbruik van een lijk. Die aanklachten werden later ingetrokken. Maar de Love Has Won-sekte had wel alle aandacht naar zich toegetrokken.

Op de Amerikaanse tv loopt nu een driedelige HBO-reeks over de Love Has Won-sekte, ook al is daar niet veel over bekend. De sekte werd in 2006 opgericht en telde een stuk of twintig volgelingen. Met aan het hoofd dus een vrouwelijke goeroe, wat eerder uitzonderlijk is. De leden waren vooral mensen met fysieke en geestelijke klachten die toetraden omdat Carlson geloofde (en beloofde) dat ze de pijn van de wereld via haar lichaam kon verdragen en ze al de pijn van de wereld naar zich toe kon trekken, om anderen ervan te verlossen.

Carlson vertelde haar volgelingen ook dat ze hersenen van mensen kon repareren en spirituele operaties kon uitvoeren. Ze was ook al 534 keer gereïncarneerd, en beweerde dat ze 19 miljard jaar oud was en ooit als Jezus had geleefd. Ze was naar eigen zeggen ook ooit Jeanne d’Arc, Marilyn Monroe en Cleopatra.

S*ksverslaafd
Moeder God, zoals de sekteleden Carlson zagen en noemden, verzamelde ook verschillende God de Vader-figuren rond zich. Mannen, dus. Zoals White Eagle, voor wie ze haar derde man had verlaten vooraleer ze zich op haar nieuwe spirituele leven had gestort. Na White Eagle volgden de ene de andere op. Want de goeroe was ook een beetje s*ksverslaafd.

Lees ook
Begeleidster die gewond raakte bij storm Pia overleden

De leden waren vooral mensen met fysieke en geestelijke klachten die toetraden omdat Carlson geloofde (en beloofde) dat ze de pijn van de wereld via haar lichaam kon verdragen.

Ze predikte ook de deugden van marihuana en alcohol als ’medicijn’, en de sekte verkocht dubieuze producten zoals colloïdaal zilver als alternatief gezondheidsmiddel, ook al had de Food and Drug Administration in de VS gewaarschuwd voor de gevolgen, en vooral voor het feit dat het niet werkt.

Paarse huid
Een autopsie kon niet meer uitgevoerd worden op haar lichaam omdat het te fel gemummificeerd was toen de politie het in 2021 vond. Maar op basis van video- en fotomateriaal dat de politie in beslag nam, was wel duidelijk te zien hoe ze voorafgaand aan haar dood fel afgetakeld was.

In de overtuiging dat ze ziek was omdat ze de pijn van de wereld op zich had genomen, was ze ruim 25 kilogram vermagerd. Ze at nog amper en leefde vooral op alcohol en colloïdaal zilver, waardoor haar huid een verontrustende paarsachtige kleur kreeg. Uiteindelijk stierf ze omdat haar organen het een na een begaven.

Ouders gedwongen om 13-jarige dochter van beademing te halen na heftig slaapfeestje

Monica (37) wil sporten met een bodyguard: ”Mannen met een harde vallen mij lastig”