in

Marlous is doodgeschoten omdat ze politie belde om dierenmishandeling

Bij twee schietpartijen in het Erasmus MC en aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam-Delfshaven zijn donderdagmiddag drie doden gevallen. Eén van de doden is een 39-jarige vrouw, zij werd doodgeschoten in de woning aan het Heiman Dullaertplein. Haar dochter, een meisje van 14 jaar oud, is inmiddels ook overleden. De verdachte zou volgens een buurtbewoner zelf aan het Heiman Dullaertplein wonen en zijn eigen buurvrouw doodgeschoten hebben, voordat hij naar het Erasmus MC ging.

De buurman zei tegen Rijnmond dat de vrouw meerdere keren aangifte had gedaan tegen de dader vanwege dierenmishandeling. “Hij had een hond en konijnen en die zou hij hebben mishandeld. De buurvrouw deed hier een paar keer aangifte tegen en maakte er meldingen van bij de wooncorporatie. Maar ik weet niet of dat de reden was van zijn acties vandaag natuurlijk.” In de persconferentie van burgemeester Aboutaleb, justitie en de politie werd duidelijk dat de dader in 2021 is vervolgd voor dierenmishandeling.

Lees ook
Vermiste Thomas dood gevonden in water

“Zijn huis was het huis dat in brand stond”, vertelt de buurman. “Of hij dit zelf heeft gedaan weet ik niet, maar het is anders wel heel toevallig. Daarna is hij richting het ziekenhuis gegaan. Gelukkig is hij nu opgepakt. Wij hadden nooit echt contact met hem en hij was altijd serieus.”

Lees ook
2 wielrenners doodgereden: Op slag dood

‘Een hele lieve vrouw’
De buurtbewoner was enorm geschrokken, mede door het goede contact dat hij had met zijn buurvrouw: “Er bestaan niet veel lieve vrouwen zoals zij. Ik spreek niet zo goed Nederlands dus zij hielp mij met veel dingen. Het was een schat van een mens.”

“Ze heeft vier kinderen, ik hoorde dat alleen de moeder was beschoten. Het schijnt dat ze tegen haar kinderen heeft gezegd dat ze zich onder de tafel moesten verstoppen. Een van haar andere kinderen had de deur opengedaan voor de dader en toen was er schijnbaar een explosie. Door het glas van die explosie was zij wel gewond geraakt.”

Ook meisje 14 overleden na schietpartij Rotterdam Erasmus MC

Moeder Brittany brengt jonge kindjes om het leven om ze ‘naar de hemel te sturen