in

Mark Gillis ‘vecht voor zijn leven’ op intensive care

Mark Gillis, de zoon van campingmagnaat Peter Gillis (62), ligt op de intensive care en vecht daar voor zijn leven. Dat laat Peter aan RTL Boulevard weten.

‘In de nacht van vrijdag 28 juni op zaterdag 29 juni is Mark Gillis in kritieke toestand opgenomen op de SEH van het ziekenhuis. Onder de zorg van de artsen zijn verschillende onderzoeken gestart om te achterhalen waarom Mark zo ziek was geworden’, laat Peter weten.

Lees ook
‘Lieve ouders, willen jullie asjeblieft niet meer in pyjama je kinderen naar school brengen?’

Hij werd in het ziekenhuis overgebracht naar de intensive care. ‘Helaas verslechterde zijn situatie verder, waardoor het noodzakelijk werd om hem in de nacht van zaterdag op zondag in kunstmatige coma te brengen en te beademen. Dit gaf zijn lichaam de kans om te rusten en hopelijk snel te reageren op de antibiotica.’

Inmiddels is duidelijk wat er met Mark aan de hand is, hij heeft namelijk een ernstige longontsteking. Het is alleen nog niet duidelijk welke bacterie of welk virus hem zo ziek heeft gemaakt. ‘Op dit moment vecht Mark nog steeds voor zijn leven’, vertelt Peter. Hij wordt goed verzorgd in het ziekenhuis. De familie Gillis wil graag rust en zich focussen op het herstel van Mark.

Lees ook
Horror ongeval Schiphol: Persoon komt in draaiende vliegtuigmotor en overlijdt

Update: De vader van Mark heeft zojuist laten weten dat de situatie van zijn zoon nu echt kritiek is. De artsen zouden hebben gezegd dat Mark ieder moment kan overlijden. De familie vreest voor het ergste en vraagt om rust. 

Vrouw (24) die ziekenhuis mocht verlaten na ongeval, plots thuis overleden

Hond doodgebeten en meegenomen door wolf in natuurgebied Leusden