in

Mannen neergestoken bij huisartsenpost, vrouw wordt onwel en overlijdt

In de nacht van zondag op maandag heeft zich een tragische gebeurtenis voorgedaan bij een huisartsenpost in Nieuwegein, waarbij twee mannen zijn neergestoken. Kort daarna is een andere vrouwelijke patiënt in de wachtkamer onwel geworden en helaas overleden.

De mogelijke connectie tussen de steekpartij en het overlijden van de vrouw wordt momenteel onderzocht door de politie. Een 30-jarige vrouw uit Zeist is door de politie aangehouden in verband met de steekincidenten. Gelukkig zijn de beide gestoken mannen slechts lichtgewond geraakt, terwijl de overleden vrouw volgens de politie geen steekwonden vertoonde.

Lees ook
Moeder wil haar kind déze koekjes laten trakteren in de les maar lerares laat dat niet toe

De organisatie die de huisartsenpost aan de Koekoekslaan beheert, omschrijft het incident als zijnde veroorzaakt door een “verwarde persoon.” De aangehouden vrouw was volgens de politie een patiënt die de post had bezocht. Hoewel de twee mannen niet als patiënten werden geregistreerd, bevonden ze zich wel in de nabijheid van de huisartsenpost.

Lees ook
Hoe een krokodil een jachtluipaard te pakken neemt

De gebeurtenissen hebben diepe verontwaardiging en bezorgdheid veroorzaakt. UNICUM, de zorgorganisatie verantwoordelijk voor de huisartsenpost, betuigt haar medeleven in de eerste plaats aan de familie en naasten van de overleden vrouw en wenst hen veel kracht in deze moeilijke tijd. Bovendien beseft UNICUM dat deze gebeurtenis ook een zware emotionele tol heeft geëist van de medewerkers van de huisartsenpost, spoedeisende hulp en beveiliging.

In verband met het lopende onderzoek werden de spoedeisende hulp en huisartsenpost op maandag tijdelijk gesloten.

Grote zorgen om Danielle van ’t Schip

Conducteur neergestoken op treinstation Schagen: ‘Hij vroeg om kaartjes’