in

Man verhuurt zichzelf om niks te doen en heeft duizenden klanten!

Jarenlang hoorde de 38-jarige Japanse man Shoji Morimoto van familie en vrienden dat hij het type persoon is die niks doet of onderneemt.

De persoon die altijd van een afstandje kijkt, maar nooit het initiatief zou nemen. Na jarenlang werken bij verschillende baantjes, besloot hij het roer om te gooien en zijn karakter om te zetten in zijn eigen bedrijfje.

De Japanner verhuurt zichzelf namelijk om niets te doen en dat levert hem meer dan duizend klanten op!

Lees ook
Dronken automobilist rijdt Peter Zwijgers (23) uit Steenbergen dood

Niks doen
Natuurlijk staat hij niet de hele dag letterlijk stil, maar krijgt hij hele normale taken van zijn klanten. Zo heeft hij de was voor iemand gedaan en speelde hij iemands vriend.

Ook heeft hij een taartje gegeten bij iemand die heel eenzaam is, maar wel zijn verjaardag wilde vieren.

Hij heeft ook weleens urenlang in de kou gestaan om een straatmuzikant te vergezellen. Allemaal heel ‘normale’ dingen eigenlijk, als je de eenzaamheid van zijn klanten wegdenkt.

Lees ook
Scheet van passagier leidt tot noodlanding vliegtuig

Succesvol
Zijn eigen bedrijfje is zo succesvol dat hij er van kan leven. Hij heeft zelfs meerdere boeken geschreven, waaronder een stripboek.

Deze boeken gaan over de situaties waar hij in terecht is gekomen tijdens het werk. Dus heb je eens een +1 nodig bij een bruiloft, wil je gezellig iemand om tegenaan te praten tijdens het thuiswerken of wil je gewoon gezelschap tijdens je verjaardag?

Dan kun je Shoji gewoon huren! Je moet er waarschijnlijk wel voor naar Japan óf hem zoveel geld bieden dat hij naar Nederland vliegt.

McDonald’s gaat Mcnuggets per 50 stuks verkopen

Rachel heeft een seksverslaving: “Na 5 minuten lag ik te kronkelen met een klant”