in

Man uit Enschede (27) verkracht 13-jarige Groninger na contact op TikTok en Fortnite.

Een 27-jarige man uit Enschede is veroordeeld tot 3,5 jaar gevangenisstraf voor onder meer het misbruiken van een 13-jarig kind uit Groningen. Via TikTok en het spel Fortnite kwam hij in contact met slachtoffers.

Volgens DvhN kreeg de man nog eens anderhalf jaar cel voorwaardelijk opgelegd en moet de Tukker zo’n 2.600 euro schadevergoeding betalen aan de ouders van de Groningse minderjarige. De man moet zich, na zijn straf, ook verplicht laten behandelen. Daarnaast mag hij geen contact meer zoeken met kinderen en moet hij zijn smartphone en computer laten controleren tijdens zijn proeftijd van vijf jaar.

Lees ook
Slachtoffer Shanti (23) aanslagen Zaventem laat euthanasie toepassen voor ondraaglijk psychisch lijden

De man benaderde het jonge Groningse slachtoffer vorig jaar september via TikTok en had ook contact met hem, via het spel Fortnite. De man wilde naaktfoto’s en -video’s van de jongen, in ruil voor cadeaukaarten. De man sprak ook af met de jongen op het Sontplein, waar het 13-jarige slachtoffer werd gedwongen tot seksuele handelingen.

Lees ook
Man schrikt als vrouw 23 familieleden meeneemt op date

Begin dit jaar vertelde de jongen over het misbruik aan zijn ouders, waarna de politie een onderzoek startte. Daaruit bleek dat de man uit Enschede meer slachtoffers maakte en dat hij kinderporno in bezit had.

Zien: Juultje Tieleman laat niets aan de verbeelding over met Halloween-outfit!

Vermiste Jorge (6) na twee maanden 3000 kilometer van huis teruggevonden