in

Man schiet met nerfpistool vol met punaises op kleine kinderen

Op meerdere plekken in Volendam zijn nietsvermoedende voorbijgangers beschoten met punaises. In een lokale Facebook-groep delen de dorpelingen inmiddels grote zorgen over de belager, die al meerdere slachtoffers heeft gemaakt.

“Ik ben ook geraakt tegen de zijkant van mijn hoofd, bij de Van Baarstraat!”, schrijft Monica onder een melding op de pagina Nieuws uit Volendam. “De punaise zat gewoon vast in mijn hoofd. Het deed best zeer.”

Ook de kinderen van Pauline werden beschoten, reageert ze. “Een auto met lichtjes erin, keiharde muziek en degenen die erin zaten hadden capuchon op. Meerdere keren reden ze voorbij en schoten ze op de kinderen.”

Het lijkt er volgens de Volendammers op dat een of meerdere daders bewust punaises in een nerfpistool stoppen, en daar filmpjes over maken voor een challenge op TikTok.

Lees ook
Vrouw (22) overleden na aanrijding met vrachtwagen

Geen kinderspel
Ook de 50-jarige Angelique stond vorige week plotseling oog in oog met de schutter, vertelt ze aan Hart van Nederland. “Ik was met een vriendin gaan sporten. Op de terugweg zagen we een auto op ons afkomen. Met een raar roze lampje erin, en harde muziek uit de speakers. Ik dacht ‘nou, daar komt er eentje aan’. Het leek alsof hij iets uit het raam gooide, en ik voelde iets op mijn rug.”

Ze vertelde het aan de eettafel, en dacht er verder niet meer over na. Tot ze een paar dagen later via haar dochter de verhalen van andere mensen uit het dorp binnen kreeg. “Dan hoor je dat er mensen met pijltjes zijn beschoten. Dat is geen kinderspel. Als je een punaise in je oog krijgt heb je een probleem. En het lijkt tot op de dag van vandaag door te gaan, alsof hij dagelijks op pad gaat om zijn rondje te doen. Mijn dochter van 13 was van de week aan het buitenspelen, daar kwam die auto ook voorbij. Ik maak me wel zorgen over dat mensen hier op deze manier belaagd worden. Ik wil dat mijn kinderen veilig thuis kunnen komen.”

Lees ook
Halfnaakte man valt vrouwen lastig: "Neem mij van achteren" politie zoekt slachtoffers

De enige inzittende die Angelique heeft gezien, was een man. “Dat is zeker. Maar verder kon ik het niet goed zien, het was ook schemerdonker. Hij reed in een zilveren Volkswagen Kever.” Dat opvallende signalement van de auto komt bij alle ooggetuigen terug.

Meldingen bij politie
Een woordvoerder van politie bevestigt aan Hart van Nederland dat er minstens vier meldingen over de punaise-schieter binnen zijn gekomen. “Dat zijn er vier teveel. We zouden graag met de verantwoordelijken spreken. Een challenge is leuk, maar dit gaat te ver. Je zou zo’n punaise maar krijgen op een plek waar het letsel kan veroorzaken. Zo’n nerfpistool is totaal ongevaarlijk, maar met een punaise erin is het een totaal ander verhaal.”

Mensen met meer informatie – zoals het kentekennummer van de auto, of camerabeelden – kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Krijgsgevangene moest continu naar Gordon luisteren tijdens marteling: Dacht dat ik doodging

Koning op bezoek in Nijmegen weer uitgejouwd: Schaam je kapot!