in

Man poetst voor 20 jaar lang zijn tanden niet en gaat dan langs de tandarts

Tandartsangst, tandartsvrees, tandartsfobie, dentofobie en odontofobie zijn allemaal woorden met dezelfde betekenis, namelijk angst om naar de tandarts te gaan en/of een tandartsbehandeling te ondergaan. Zo schijnt 80% van de Nederlanders weleens bang te zijn voor een behandeling bij de tandarts.

Dit gaan bij sommige mensen zelfs zo ver dat ze niet hun eigen tanden durven te poetsen.

Lees ook
Politie waarschuwt voor levensgevaarlijke sabotage waarbij wielbouten van auto’s losgeschroefd worden

En als je dat al een jaartje of 20 hebt volgehouden, dan kun je misschien wel voorstellen dat je tanden er anders uitzien dan dat je elk half jaar een keertje in je tanden laat controleren door een een tandarts. Deze tandarts had zo’n extreem geval in zijn praktijk.

Twintig jaar lang poetste Jay zijn tanden niet, wat resulteerde in een ware beerput. De 21-jarige vuilnisman moest maar liefst 11 tanden laten trekken om uiteindelijk een nieuw stralend gebit te kunnen krijgen.

Lees ook
Meisje heeft relatie met rugtas

Jay geeft toe dat hij niet erg gezond heeft gegeten en frisdrank heeft gedronken en dat poetsen en flossen niet zijn ding waren.

Het kwam voort uit angst, geeft hij toe (wat echt heel zielig is) en hoe erger zijn gebit werd, hoe banger hij werd voor de tandarts.

Het resultaat: het duurde 5 maanden om zijn gebit te herstellen. Aan het eind van de video geeft hij toe dat hij met zijn nieuwe tanden veel gelukkiger is én hij verzorgt ze goed. Daar zijn we heel blij mee.

Onderzoek: In mannenbaard meer bacteriën dan in hondenvachten

Man met microjongeheer vertelt waarom hij vriendin seks wil zien hebben met ‘groot geschapen’ mannen