in

Man plast cel onder, komt terug met allesreiniger en briefje

Geen stank voor dank, maar dank voor stank: een arrestant die vorige week zijn cel onderplaste, keert terug naar het politiebureau om zijn excuses aan te bieden. Dit doet hij op geheel creatieve wijze, met een fles schoonmaakmiddel en een briefje.

Vorige week werd de 42-jarige man vastgezet voor overlast. In zijn cel had hij de nodige voorzieningen, zo óók een toilet. Toch besloot de man niet in de wc, maar ernaast te plassen. “Uitermate viezig”, laat de politie van bureau Zuiderpark in Den Haag weten.

Lees ook
Student (23) laat benen amputeren voor verzekeringsgeld, maar valt door de mand

De man blijkt veel spijt te hebben van zijn daad, want vanmorgen keerde hij terug naar het politiebureau. Hij had een fles schoonmaakmiddel en een briefje bij zich. “Sorry voor het viesmaken van jullie cel”, staat erop.

Lees ook
Oud-premier Dries van Agt (93) overleden: ‘Hij stierf samen met zijn vrouw Eugenie, hand in hand’

Bijzonder voorstel
Naast de excuses doet de man een bijzonder voorstel: hij wil een week lang alle cellen schoonmaken, en álle wc’s in het politiebureau. De politie – die de cel gekscherend een hotelsuite noemt – wijst het voorstel toch af. “Ondanks dat de suite inmiddels weer schoon is en we zijn lieve aanbod afslaan, waarderen we het zeer. Wellicht kan hij 5 sterren achterlaten!”

Dakloze man dood aangetroffen op straat door kou

Jas vermiste Yoran (16) uit Sleeuwijk gevonden in rivier de Merwede