in

Man laat hardwerkende flitsagent in Zwolle schrikken

We weten de precieze benaming voor een agent die flitst niet, dus we noemen hem even een flitsagent. Bij de politie werken kan natuurlijk een spannende baan zijn. Je kunt in een hoop gewelddadige situaties terecht komen waar jij je mannetje moet blijven staan. Of je zit de godganse dag achter Guccipetjes op opgevoerde brommertjes te racen natuurlijk.

Maar wanneer je bij de politie werkt kun je ook minder spannende taken aangewezen krijgen. In Nederland hebben we natuurlijk een hoop flitspalen zodat automobilisten gedwongen worden om zich aan de maximale snelheid te houden. Maar iedereen weet inmiddels wel waar die flitspalen staan en een paar honderd meter na zo’n flitspaal wordt er alweer gas gegeven. Om die gasten ook te pakken zijn er mobiele flitsers.

Lees ook
Man dood na val uit flat Heerlen bij poging abseilen

Flitsagent laten schrikken
Soms zijn dat onbemande flitspalen die bijvoorbeeld onopvallend in een aanhanger verwerkt zijn. Maar soms zijn het ook bemande flitspalen, bijvoorbeeld een agent die ‘verscholen’ achter een lantaarnpaal staat te schuilen om je snelheid te melden. Verderop staat dan vaak een motoragent die klaar staat om te hard rijdende automobilisten gelijk aan te houden en te bekeuren. Maar het kan nog veel saaier. Je hebt ook complete busjes met flitsapparatuur waar dan een agent in het busje zit om alles in de gaten te houden. Dat kan een slaapverwekkend klusje zijn. Deze vent besloot om oom agent even goed wakker te houden tijdens zijn werk:

Lees ook
Alleen mensen met een hoog IQ weten het: Wie mag als eerst rijden?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VKMag (@vkmagcom)

Twee doden woning Drunen zijn moeder en zoon

Vermiste Marie Sophie (14) blijkt gewurgd