in

Man gooit zijn vrouw het huis uit: ‘Ze vroeg me om de rotzooi op te ruimen’

Hoewel een stel uit Dordrecht volgens buren wel vaker ruzie maakte, wist een bewoner van De Staart niet wat hij zag toen hij zijn straat inkeek. Hij aanschouwde hoe D.M. (24) zijn vrouw letterlijk uit huis gooide. Zij kwam languit op de straat terecht. M. verscheen dinsdag voor de politierechter.

,,Ruim die rotzooi in de tuin nou eens op!’’ Het bevel van zijn vrouw viel op 15 september zo slecht bij de 24-jarige Dordtenaar D.M. dat hij ontstak in woede. Eerst gooide hij een stijltang naar haar hoofd. Daarna duwde hij de vrouw naar de grond en sleepte haar aan haar arm naar de voordeur. Daar werkte hij haar de straat op.

Lees ook
Geraldine Kemper helemaal uit de kleren voor een frisse duik

,,Waarom deed u dat’’, wilde de rechter dinsdag tijdens de rechtszaak weten. ,,Bij een vorige ruzie had ze alles in huis gesloopt. Dat wilde ik voorkomen’’, antwoordde M.

Zijn vrouw, die vlak voor de zitting een brief aan de rechtbank stuurde, vond dat ‘het probleem veel erger was gemaakt dan het was’. Volgens haar waren ze beiden die dag koppig en hadden ze over en weer gezegd dat de ander naar buiten moest ‘om af te koelen’. ,,We hebben er beiden van geleerd. We houden veel van elkaar’’, las de rechter voor.

‘Ik heb te heftig gereageerd’
Ook M. beweerde dat de twee sinds het incident geen ruzie meer hebben gemaakt. ,,Ik reageer anders en we hebben erover gepraat.’’ Over de bewuste dag betuigde hij spijt. ,,Ik heb te heftig gereageerd.’’

Lees ook
Dit is dus het bloedmooie zusje van Max Verstappen:

Tijdens de rechtszaak bleek dat zijn vrouw half september al in het beginstadium zat van haar zwangerschap. Iets wat pas later duidelijk werd. ,,Je moet er niet aan denken dat er iets was gebeurd met het kind’’, zei ze.

Volgens de officier van justitie verdiende M. straf. ,,Je hebt in een relatie van elkaar af te blijven, ook als je partner pittig is.’’ Hij eiste 60 uur werkstraf en twee weken voorwaardelijke celstraf.

De rechter vond 30 uur voorwaardelijke werkstraf voldoende. Wel moet M. verplicht relatietherapie volgen. ,,En is die rotzooi inmiddels opgeruimd?’’, vroeg ze zich tot slot af. M. knikte. ,,Ja’’, zei hij lachend.

Moeder keek toe hoe dochter werd verkracht, vermoord en in stukken gehakt

Zien: Temptation-Rosanna deelt dubbelpikante foto van zichzelf